Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Αδίστακτοι και επικίνδυνοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ ΜΠΕ

Είναι αδίστακτοι, άρα και επικίνδυνοι. Είναι τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιήσουν τη θεωρία της ανομίας στα πανεπιστήμια, που φτάνουν σε σημείο να παίξουν με τη φωτιά. Είναι τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιήσουν την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, που φτάνουν σε σημείο να παίξουν με τα όπλα. Ντε και καλά να επιβάλουν στα πανεπιστήμια κάτι που το αρνείται όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, πλην ελάχιστων πολιτικά στημένων εξαιρέσεων. Ντε και καλά να αποδείξουν στην κοινή γνώμη πως μόνο με την παρουσία αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων θα παταχθούν τα κρούσματα παραβατικότητας και μικροεγκληματικότητας που παρουσιάζονται στους υπαίθριους χώρους κάποιων ΑΕΙ. Ντε και καλά να βάλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια για να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές εμμονές και τις πολιτικές αλλεργίες τους.

Και είναι τέτοια η επιμονή τους, που δεν λογαριάζουν τίποτα. Δεν λογαριάζουν ούτε καν το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά. Όπως πήγε χθες στου Ζωγράφου, όπου με ευθύνη της αστυνομίας μετατράπηκε σε πεδίο βολής η πανεπιστημιούπολη και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τις αδέσποτες σφαίρες των δήθεν εκπαιδευμένων αστυνομικών που τραβάνε πιστόλι και όποιον πάρει ο χάρος. Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και κανείς στην ακαδημαϊκή κοινότητας δεν τους εμπιστεύεται. Γι’ αυτό και κανείς σώφρων πανεπιστημιακός δεν θέλει ένστολους μέσα στις σχολές.

Αλλά αυτά είναι, βλέπεις, ψιλά γράμματα για τους αστυνομολάγνους οπαδούς του κυβερνητικού αφηγήματος, που θέλουν να βλέπουν παντού στολές για να αισθανθούν την ασφάλεια περασμένων εποχών. Είναι ψιλά γράμματα και για τους κυβερνώντες, που παίζουν με τα ανακλαστικά του συγκεκριμένου εκλογικού ακροατηρίου μην και το χάσουν από έτερους υπερσυντηρητικούς διεκδικητές. Μόνο που όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται με τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια φοιτητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL