Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Παίδων «Αγία Σοφία» / Επικίνδυνες αποφάσεις από Πλεύρη – Διαλύουν και άλλα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων «Αγία Σοφία» / Επικίνδυνες αποφάσεις από Πλεύρη – Διαλύουν και άλλα νοσοκομεία

Πλέυρης
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ημίμετρα που οδηγούν και άλλα νοσοκομεία σε σοβαρή δυσλειτουργία επέλεξε ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να βρεθεί λύση για τα 3.000 παιδάκια που βρίσκονται σε αναμονή για να χειρουργηθούν στο Παίδων «Αγία Σοφία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα μεταφέρουν για δυο μήνες αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, παραδεχόμενος ότι αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει προβλήματα σε νοσοκομεία ενηλίκων.

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ομολογεί ότι όχι μόνο δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα και δεν εξετάζει καν τη λύση της επίταξης αναισθησιολόγων από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως έχει πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά επιπροσθέτως συνειδητά η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να μεταφερθούν ασθενείς σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ο Θάνος Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική, όπως είπε, εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει, περίπου, 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων για το Παίδων «Αγία Σοφία» ενώ άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί η λίστα της ντροπής που περιλαμβάνει, περίπου, 3.000 παιδάκια που πρέπει να χειρουργηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL