Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
ΣΤΑΣΥ / Οι εργαζόμενοι απαντούν στα κυβερνητικά ψέματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑΣΥ / Οι εργαζόμενοι απαντούν στα κυβερνητικά ψέματα

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κατασυκοφάντηση του αγώνα για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ μετά την επιχείρηση λάσπης με ψέματα που κυβερνητικά στελέχη εξαπέλυσαν με αφορμή την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ καταρρίπτουν ένα προς ένα τα κυβερνητικά fake news και επισημαίνουν:

-Οι συγκοινωνίες και γενικά οι Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας ανήκουν στο λαό, τις έχει φτιάξει με τον ιδρώτα του, τις έχει πληρώσει με το αίμα του. Δεν είναι για πεσκέσι σε ημέτερους, ούτε προϊόν για πούλημα, όπως ψήφισαν προχθές στη Βουλή .

-Οι Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας δεν είναι μαγαζί για διορισμούς golden boys για να εισπράττουν παχυλούς μισθούς και bonus, όπως ψήφισαν προχθές στη Βουλή. Άλλωστε έχουμε  χαρακτηριστικότατο παράδειγμα την ΔΕΗ.

-Ψεύδονται συνειδητά ότι δεν θίγονται οι εργαζόμενοι  ενώ ο νόμος προβλέπει την δημιουργία εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων μέσα στην εταιρεία και την σταδιακή διάλυση των εργασιακών σχέσεων, όπως ψήφισαν προχθές στη Βουλή.

-Ενώ υποκριτικά επικαλούνται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, κύριο μέλημα τους  είναι η καταστρατήγησή του με σειρά παραβάσεων στην νομοθεσία και όπως απειλούν, έρχεται συνέχεια.

-Επικαλούνται την νομιμότητα αυτοί που έχουν κάνει την εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης λάστιχο εφαρμόζοντας τες κατά το δοκούν. (απόφαση ΣΤΕ για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αναδρομικά συνταξιούχων κτλ).

-Ψεύδονται συνειδητά όταν επικαλούνται ότι δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, ενώ γνωρίζουν ότι όλες οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας είναι καλυμμένες με το αντίστοιχο προσωπικό.

-Ψεύδονται συνειδητά όταν επικαλούνται ότι δεν όρισαν τα συνδικάτα προσωπικό ελάχιστης παροχής κοινωνικού έργου, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των επιβατών και του προσωπικού και ότι για αυτό τον λόγο δεν κατέληξε η μεσολάβηση που έγινε στον ΟΜΕΔ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL