Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Γεωργία Μπίκα / Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεωργία Μπίκα / Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Μπίκα Διαλυνάς δικηγόρος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσφεύγει η Γεωργία Μπίκα αναφορικά με την υπόθεση καταγγελίας του βιασμού της, η οποία έπειτα από τη σημερινή απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τέθηκε στο αρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Γ. Μπήκα στις 1/9 είχε ασκήσει αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού, με σκοπό ανοίξει εκ νέου η υπόθεση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Νίκου Διαλυνά στο thesstoday.gr, η υπόθεση, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, παίρνει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτά τα οποία απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε».

Όπως τονίζει ο Ν. Διαλυνάς στο ίδιο μέσο, πολύ σύντομα θα προβούν, στις επόμενες ενέργειες γνωρίζοντας «πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL