Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Άρειος Πάγος / Επικύρωσε την απαλλαγή του 27χρονου που καταγγέλθηκε για βιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρειος Πάγος / Επικύρωσε την απαλλαγή του 27χρονου που καταγγέλθηκε για βιασμό

Γεωργία Μπίκα
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την οριστική αρχειοθέτηση της υπόθεσης της Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει μετά την απαλλαγή του καταγγελλόμενου 27χρονου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Με διάταξή του, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης θέτει την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε τον 27χρονο από την κατηγορία των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Σημειώνεται ότι η πλευρά της 24χρονης έχει προαναγγείλει προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος της είχε δηλώσει μετά την κατάθεση της αίτησης αναίρεσης ότι αν δεν γίνει δεκτή, «θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα, όχι εντός Ελλάδος αλλά εκτός Ελλάδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL