Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.2°C21.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.4°C
3 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 42%
Πανεπιστημιακή αστυνομία / Ηχηρό «όχι» από Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή αστυνομία / Ηχηρό «όχι» από Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης

Μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας
(INTIME NEWS/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Την έκπληξή της για τις διαρροές περί εγκαθίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές της Κρήτης εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης και τονίζει ότι τα μέλη των ΟΠΠΙ θα δημιουργήσουν και δεν θα λύσουν προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Κρήτης θεωρεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ειδικότερα, έχουν μεγάλες ανάγκες σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και όχι για πανεπιστημιακή αστυνομία» σημειώνεται στο σχετικό ψήφισμα.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενημερώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι μέλη των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) πρόκειται να απασχοληθούν για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Κρήτης. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θεωρεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ειδικότερα, έχουν μεγάλες ανάγκες σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και όχι για πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα δημιουργήσει και δεν θα λύσει προβλήματα».

«Όχι» λέει και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ανάλογη θέση παίρνει και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο σημειώνει ότι «τα περισσότερα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας λύνονται με εκτενή συζήτηση και αμοιβαία συνεννόηση».

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε ψήφισμα σημειώνει:

«Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) έχουν αντικείμενο σε χώρους όπου παρατηρείται εγκληματικότητα και διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή ή αξιοπρέπεια. Τα περισσότερα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας λύνονται με εκτενή συζήτηση και αμοιβαία συνεννόηση. Ειδικότερα για τη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην έλλειψη ακαδημαϊκού, αλλά και διοικητικού, προσωπικού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL