Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
ΑΠΘ / Χημικά από τα ΜΑΤ στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την ΟΠΠΙ (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Χημικά από τα ΜΑΤ στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την ΟΠΠΙ (βίντεο)

Ένταση επικράτησε για μια ακόμα φορά στο Αριστοτέλειο καθώς η κυβέρνηση επιμένει να εγκαταστήσει με το έτσι θέλω τους πανεπιστημιακούς αστυνομικούς. Η εμφάνισή του με αλεξίσφαιρα γιλέκα και υπό την... προστασία δυνάμεων των ΜΑΤ, προκαλώντας οργή στους φοιτητές του ΑΠΘ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στους φοιτητές και έκαναν δύο συλλήψεις και μία προσαγωγή.

Η άκρως σουρεαλιστική (αστυνομικοί να συνοδεύουν αστυνομικούς) αλλά πρωτίστως επικίνδυνη κατάσταση προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητές που είδαν ξαφνικά δυνάμεις τους ΟΠΠΙ να κυκλοφορούν προκλητικά μέσα στο campus του Πανεπιστημίου.

«Τι θέλετε εδώ, φύγετε, κανένας δεν σας θέλει εδώ. Έρχεστε στις σχολές μας και κρύβεστε πίσω από τα ΜΑΤ και τις “αύρες”. Τι δουλειά έχετε εδώ; Ήρθατε να μας δείρετε; Δεν ντρέπεστε; Να φύγετε», τους λένε, όπως ακούγεται στο βίντεο,  φοιτητές και φοιτήτριες.

https://youtu.be/NIHvQxgas-k

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τους παρεμπόδισαν να μπουν στις σχολές τους με αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα. Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, δήλωσε ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της  Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ζήτω από την κυβέρνηση τουλάχιστον να αναβάλλει σε πρώτη φάση την εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου νόμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL