Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΑΔΑΕ- Σκάνδαλο υποκλοπών / Καλεί τρεις για εξηγήσεις - Στο επίκεντρο «ορφανό» έγγραφο της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΑΕ- Σκάνδαλο υποκλοπών / Καλεί τρεις για εξηγήσεις - Στο επίκεντρο «ορφανό» έγγραφο της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη

ΑΔΑΕ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τα ευρήματα από την εν εξελίξει έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), δημιουργούν νέα πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης, η ΑΔΑΕ αναμένεται να καλέσει σε ακρόαση τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου καθώς και την αποσπασμένη στην ΕΥΠ αστυνομικό. Πρόκειται για τρία πρόσωπα που έχουν άμεση εμπλοκή με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι τρεις θα κληθούν από την ΑΔΑΕ να δώσουν εξηγήσεις για το μοναδικό απόρρητο έγγραφο που διασώθηκε από τον φάκελο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η ΑΔΑΕ εκτός από τη διάταξη που έφερε την υπογραφή της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, εντόπισε και συμπληρωματικό έγγραφο το οποίο έφερε τις υπογραφές των Κοντολέοντα, Βλάχου και της αποσπασμένης στην ΕΥΠ αστυνομικού.

Το άκρως περίεργο είναι ότι στελέχη της ΕΥΠ υποστήριξαν στην ΑΔΑΕ ότι έχουν πλήρη άγνοια για το συμπληρωματικό έγγραφο που υπογράφουν οι τρεις. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «Καθώς όμως το έγγραφο φέρει την υπογραφή της κ. Βλάχου, δημιουργήθηκαν υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου. Λόγω της σοβαρότητας που λαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα πιθανό, πλην της κλήσης σε ακρόαση των τριών υπογραφόντων, να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχής και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». 

Περισσότερη συσκότιση από τις διευκρινήσεις

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» οδήγησαν σε διευκρινήσεις που γεννούν, όμως, νέα σοβαρά ερωτήματα καθώς υποστηρίζουν για το συμπληρωματικό έγγραφο ότι:

-Κατόπιν συνεννόησης αξιωματούχων της ΕΥΠ είχε αποφασιστεί τα συμπληρωματικά αιτήματα – έγγραφα της υπηρεσίας όπως αυτό που εστάλη στην Wind, για λόγους απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, να μην αποστέλλονται προς έλεγχο στην εποπτεύουσα την ΕΥΠ εισαγγελέα κυρία Βλάχου. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως διευκρινίζεται, που η εισαγγελέας Βλάχου δήλωσε άγνοια στους ελεγκτές της ΑΔΑΕ για την ύπαρξη του έγγραφου. 

-Για το συγκεκριμένο έγγραφο η μέχρι πρότινος αποσπασμένη στην ΕΥΠ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε για το εσωτερικό αίτημα στην Wind παλαιότερη φόρμα η οποία πάντως έφερε εκ των προτέρων τις υπογραφές των κυρίων Κοντολέοντα και Βλάχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL