Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.0°C13.8°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
5 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 100%
Κακοκαιρία / Οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι, οι χείμαρροι ξανάγιναν ποτάμια - Κεραυνός πυρπόλησε τρακτέρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι, οι χείμαρροι ξανάγιναν ποτάμια - Κεραυνός πυρπόλησε τρακτέρ

ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κακοκαιρία που πλήττει το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ελλάδας από χτες έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές. Δρόμοι πλημμύρισαν, οχήματα υπέστησαν ζημιές, ακόμη και τοίχοι έπεσαν από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη βόρεια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα ήταν εντονότερα, μεταξύ άλλων κεραυνός χτύπησε τρακτέρ, βάζοντας του φωτιά, στα περίχωρα της Πτολεμαΐδας. Στη Χαλκιδική, «αναστήθηκε» ο ποταμός Ανθεμούντας που συνήθως παραμένει ξερός, κόβοντας στη μέση οικισμούς που έχουν αναπτυχθεί στις δύο όχθες του.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αθήνα

Στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας από χτες το απόγευμα η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, τόσο για απάντληση υδάτων από υπόγεια και ημιυπόγεια, όσο και για απεγκλωβισμό οδηγών και επιβατών οχημάτων από σημεία στα οποία τα νερά τα ακινητοποίησαν.

Και «πνίγηκαν» και κάηκαν στη βόρεια Ελλάδα

Οι βροχοπτώσεις πλημμύρισαν κεντρικούς δρόμους στην Πτολεμαΐδα και τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι κάτοικοι δεν θυμούνται στο παρελθόν «να έχει πέσει τόσο πολύ νερό» στην πόλη, καθώς η βροχή ήταν ιδιαίτερα έντονη από χτες το απόγευμα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων, αλλά και πτώση δέντρων, σε διάφορες περιοχές της πόλης. 

Στον Περδίκκα τα νερά ήταν τόσο πολλά που μεταξύ άλλων παρέσυραν τοιχοποιία που κατέστρεψε εν μέρει παρακείμενο Ι.Χ. Η εντονότατη κακοκαιρία, όπως είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ, περιελάμβανε και πάρα πολλούς κεραυνούς. Ένας από αυτούς τους κεραυνούς χτύπησε τρακτέρ στον γειτονικό οικισμό της Άδρασσας, το οποίο πήρε φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της Τρίτης συνεχιζόταν η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε και η Χαλκιδική, κυρίως στους ορεινούς όγκους της, αλλά και στον Πολύγυρο όπου επίσης πλημμύρισαν δρόμοι από τους μεγάλους όγκους νερού.

Ξανάγινε ορμητικό ποτάμι ο συνήθως ξερός Ανθεμούντας

Ο Ανθεμούντας, το συνήθως ξερό πλέον ποτάμι που άλλοτε είχε τις εκβολές του στον Θερμαϊκό από την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε ξανά σε ορμητικό χείμαρρο. Καθώς η κοίτη του διασχίζει οικισμούς της Χαλκιδικής, όπως το Γαλαρινό, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα από τον τεράστιο όγκο νερών που κινείται προς τη θάλασσα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL