Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ελαιώνας / Νέο βίντεο αστυνομικής βίας - Χτυπούν όποιον βρίσκεται μπροστά τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελαιώνας / Νέο βίντεο αστυνομικής βίας - Χτυπούν όποιον βρίσκεται μπροστά τους

αστυνομική βία
screenshot/facebook

Νέο βίντεο το οποίο αποτυπώνει την αστυνομική βιαιότητα κατά την είσοδο των ομάδων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα φέρνει στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ.

Το νέο βίντεο δείχνει τα ΜΑΤ εισβάλουν χτυπώντας απρόκλητα τους συγκεντρωμένος ενώ έριξαν και χημικά κατά προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, μετά τη σημερινή βίαιη εισβολή της αστυνομίας στον Ελαιώνα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί με ανάρτησή του στο twitter ότι «μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε».

Σημειώνεται ότι για δεύτερη ημέρα τα ΜΑΤ, εισέβαλαν βίαια στην προσφυγική δομή χτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους ενώ προχώρησαν και σε έξι συλλήψεις ατόμων που βρέθηκαν στο camp του Ελαιώνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, μετά την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στον Ελαιώνα,  δεκάδες πρόσφυγες και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του καμπ, με σκοπό να εμποδίσουν άλλη μία επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛΑΣ. Στις 8 το πρωί έφτασαν μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ, ενώ αργότερα έφτασαν και διμοιρίες ΜΑΤ.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η βίαιη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Ελαιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL