Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
ΕΡΤ / Τι απαντά για τη λογοκρισία στη δήλωση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Τι απαντά για τη λογοκρισία στη δήλωση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές

ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στην απάντηση ότι η δήλωση Παυλόπουλου, για την πολιτική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές, δεν μεταδόθηκε μεν στα περιφερειακά μέσα, αλλά μεταδόθηκε κανονικά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 16ης Αυγούστου και μέσω της ιστοσελίδας της, προχώρησε η ΕΡΤ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Σωτήρη Αργύρη, η συντακτική ομάδα του ertnews.gr από την Αθήνα αρνήθηκε να δημοσιεύσει ρεπορτάζ του, για δηλώσεις που έκανε από το Κομμένο Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ κάνει λόγω για «fake news» και ζητεί αποκατάσταση της αλήθειας από όσους άσκησαν κριτική.

Νωρίτερα σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται σύσσωμο το εργατικό δυναμικό της ΕΡΤ, μπροστά στις καταφανείς επαναλαμβανόμενες αντιδημοκρατικές πρακτικές» της διοίκησης της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Το τελευταίο διήμερο ασκείται κριτική στην ΕΡΤ, ότι δήθεν αποσιώπησε δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Κομμένο της Άρτας επ’ αφορμή της επετείου της σφαγής αμάχων, στις 16 Αυγούστου του 1943.

Το θέμα θα ήταν άνευ σημασίας αν αναπαραγόταν μόνον στα Social Media, οι χρήστες των οποίων συχνά διασπείρουν -ακόμη και εν αγνοία τους- fake news. Καθώς, ωστόσο, την ίδια «είδηση» άκριτα υιοθέτησαν συγκεκριμένες εφημερίδες και ενημερωτικά sites, χωρίς να έχουν προβεί σε καμιά προηγούμενη διασταύρωση, η ΕΡΤ ενημερώνει τους αναπαραγωγείς των fake news ότι οι δήθεν «κομμένες» δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου όχι μόνον μεταδόθηκαν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ήδη, από τις 16 Αυγούστου, αλλά για προφανείς δημοσιογραφικούς λόγους επελέγη να αναδειχθούν στο κεντρικό ενημερωτικό site της ΕΡΤ ertnews.gr (και όχι στην επιμέρους ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων που υπάγεται στο ertnews), ενώ την ίδια μέρα μεταδόθηκαν και στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ1, στις 21:00.

Kάτι που μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πατώντας το λινκ που ακολουθεί, στο οποίο υπάρχει και το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Κατόπιν τούτων, η ΕΡΤ ζητεί την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας απ’ όσους την επέκριναν, ενώ το ίδιο ζήτησε από την πρώτη στιγμή και προς τον συντάκτη της ΕΡΤ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρη Αργύρη, ο οποίος κατήγγειλε με αναιτιολόγητα επιπόλαιο τρόπο την εταιρεία στην οποία εργάζεται, διασπείροντας fake news».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL