Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Μηταράκης για Έβρο / Τελικά παραδέχθηκε ότι πέθανε η 5χρονη – Δεν ήταν fake news (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μηταράκης για Έβρο / Τελικά παραδέχθηκε ότι πέθανε η 5χρονη – Δεν ήταν fake news (βίντεο)

Μέρα με την μέρα η κυβέρνηση βυθίζεται υπό το βάρος της αλήθειας  για το δράμα των 38 προσφύγων που επί ένα μήνα παρέμεναν αποκλεισμένοι σε μια νησίδα του Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νότης Μηταράκης που βρίσκεται στον Έβρο με νεότερες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι όντως ένα 5χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στον Έβρο αβοήθητο μετά το τσίμπημα σκορπιού.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στην Τουρκία και κατόπιν εορτής δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά  Ημισέληνο να βρουν το άψυχο σώμα του παιδιού για να ταφεί με αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δήλωσε ο Νότης Μηταράκης: «Από τις καταθέσεις προκύπτει  ότι ένα παιδί 5 χρονών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επέρριψε στην Τουρκία ευθύνες για το δράμα των 38 προσφύγων λέγοντας ότι έφτασαν στον Έβρο επειδή η Τουρκία τους πίεσε με την απειλή βίας.
 

(Δείτε τις σχετικές δηλώσεις από το λεπτό 1:36 και μετά)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL