Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C20.5°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
14.9°C17.8°C
5 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.3°C18.4°C
1 BF 62%
Τα Νέα / Ξέθαψαν μπαγιάτικη δημοσκόπηση για να κάνουν αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα Νέα / Ξέθαψαν μπαγιάτικη δημοσκόπηση για να κάνουν αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα

Πρωτοσέλιδο από τα Νέα

Η «ενημέρωση 108» έγινε πρωτοσέλιδο στα Νέα τα οποία κατάφεραν να ξεθάψουν δημοσκόπηση της GPO που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες και δημοσιεύτηκε στα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη.

Πρωτοσέλιδο Νέα

Στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, επικαλούνται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ «κάνει τη μεγάλη ανατροπή» στην Κρήτη και περνάει πρώτη στους τρεις από τους τέσσερις νομούς. «Μία επικράτηση στην Κρήτη και η πρωτοκαθεδρία σε ορισμένους, έστω, νομούς επιβεβαιώνει μια εικόνα πολιτική κυριαρχίας που θα εκπέμψει πανελλαδικά μηνύματα» σημειώνει η εφημερίδα προσπαθώντας να στήσει αφήγημα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Πρωτοσέλιδο Παραπολιτικά

Η προπαγάνδα είναι τέτοια που πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται ότι πρόκειται για μπαγιάτικη δημοσκόπηση. Μόνο οι παρατηρητικοί αναγνώστες θα προσέξουν τα μικρά γράμματα κάτω από το σχετικό διάγραμμα του πρωτοσέλιδου που έχουν την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δημοσίευσης (Ιούνιος 2022).

Βέβαια τελικά θα μπορούσε να είναι του 2002 όπως αναφέρει η εφημερίδα στα εσωτερικά γραφήματα...

Γράφημα δημοσκόπησης
(TANEA.GR)
Ημερομηνία δημοσκόπησης
(TANEA.GR)

Νάσος Ηλιόπουλος: Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε...

«Τα Νέα σήμερα κατάφεραν να σπάσουν όλα τα κοντέρ γραφικότητας στην προπαγάνδα. Παρουσιάζουν σήμερα, 29 Ιουλίου, έρευνα της GPO που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες – από τις 25 Μαΐου ως τη 1η Ιουνίου - και έχει ήδη δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» από τις 4 Ιουνίου. Προτείνουμε να την επαναφέρουν και μετά τη ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και τονίζει: «Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε...».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι «εάν δεν ήταν τόσο γελοία όλη αυτή η απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν καταρρέει, θα μπορούσε κανείς να μπει σε συζήτηση για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης. Αλλά δεν αξίζει, καρφώνονται από μόνοι τους».

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid02bbwaGFUDg8mHjcLyzip6tjeY47ZCFk7op8CwGo2jvzJssavTsPyfnXAUixN7qrXNl?__cft__[0]=AZWnTDF4pe2J-UvziLeZfjGJxFBTodAyowPZycWhDR8XXaONZLb1GhDCD3dSwgfIKKoOMfFnI-EXPPS9LLXTtonD95BneTEdaIH8U9qyzp3q5E-Q38SBzagYE-Kc2GdpEDxWNQG3o7dUckvDls4RuYzw&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL