Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Νίκος Τζανάκης / Νέο άλμα ως 30% στους θανάτους αυτή την εβδομάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Τζανάκης / Νέο άλμα ως 30% στους θανάτους αυτή την εβδομάδα

screenshot ΤΖΑΝΑΚΗΣ
(screenshot)

Δραματική θα είναι η εξέλιξη του αριθμού των θανάτων με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την τρέχουσα εβδομάδα (την επόμενη Τρίτη), όπως είναι σαφές από την πρόβλεψη που έκανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Ταυτόχρονα, διέλυσε το αφήγημα Πλεύρη που προσπάθησε να ισχυριστεί ότι «άλλο θάνατος με covid-10 και άλλο από covid-19».

«Με ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση του αριθμού των νεκρών. Είχαμε πει ότι αυτή την εβδομάδα θα ήταν γύρω στους 260, όντως ήταν 271. Φοβάμαι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τους 300, πλησιάζοντας τους 350», είπε ο κ. Τζανάκης.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί στο χειρότερο μέγεθός της αυτή η εκτίμηση και την επόμενη Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώσει 350 νεκρούς για το 7ήμερο, ο μέσος ημερήσιος όρος θα κάνει νέο άλμα άνω του 29% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «οι άνθρωποι που αρρωσταίνουν αυτή τη στιγμή και χάνουν τη ζωή τους είναι σε μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένοι, επίσης βαριά πάσχοντες από πολλά συνοδά νοσήματα που έχουν βλάψει ζωτικά όργανα (με καρδιακές ανεπάρκειες, νεφρικές ανεπάρκειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες), όπως και άλλοι με πολύ μεγάλη ανοσοκαταστολή από φάρμακα για βαριές αρρώστιες. Για αυτούς τους ανθρώπους με την τόσο εύθραυστη υγεία, μια απλή ίωση, φτάνει για να δυσκολέψει την κατάσταση και να χάσουν τη ζωή τους». Έκανε δηλαδή σαφές ότι η τεράστια διασπορά που προκάλεσε η πλήρης άρση περιοριστικών μέτρων έχει συμβάλλει καθοριστικά στον θάνατό τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL