Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Γιάννης Μιχαηλίδης / Γιατί οι δικαστές αποφάσισαν να τον κρατήσουν φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Μιχαηλίδης / Γιατί οι δικαστές αποφάσισαν να τον κρατήσουν φυλακή

Κάγκελα σε φυλακή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Για κατ' επίφαση «καλή διαγωγή» του Γιάννη Μιχαηλίδη στη διάρκεια του εγκλεισμού κάνουν λόγο οι δικαστές που απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 34χρονος έχοντας εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και τα 2/5 της ποινής για την απόδρασή του το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, έλαβε το πρωί, απορριπτική απάντηση από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων το Συμβούλιο Εφετών αναφέρει ότι η καλή διαγωγή του Μιχαηλίδη δεν φτάνει για την αποφυλάκισή του, «διότι το χρονικό σημείο της συμπλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων αποφυλακίσεώς του πλησίαζε και η τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από εκείνον θα ισοδυναμούσε με (παράλογη) έκφραση βουλήσεως παραμονής του στη φυλακή».

Με λίγα λόγια το Συμβούλιο Εφετών επιχειρηματολογεί με βάση την πρόθεση, την οποία δεν μπορεί να γνωρίζει, του Γ. Μιχαηλίδη και αποφασίζει να κρατήσει τον απεργό πείνας στη φυλακή.

Στη συνέχεια, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζει «προσχηματικά καλή» τη διαγωγή του Γ. Μιχαηλίδη κάνοντας λόγο για «απόλυτη αναγκαιότητα της συνέχισης της κράτησής του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και για την «πραγματικά πολύ καλή πορεία του καταδίκου στις σπουδές του» στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, το Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρει ότι δεν έχει σημασία επειδή όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο το εγκατέλειψε «επιλέγοντας την προπεριγραφίσα παράνομη κι εγκληματική δράση».

Η φράση αυτή αποτελεί την πλήρη απαξίωση της έννοιας του σωφρονισμού, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο για να αρνηθεί την αποφυλάκιση, επικαλείται συμπεριφορά πριν την τέλεση των παράνομων πράξεων, ξεχνώντας τελείως την περίοδο του εγκλεισμού.

Ακολουθεί αναλυτικά μέρος του σκεπτικού της απόφασης των δικαστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL