Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.3°C19.6°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.6°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.4°C
3 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.1°C
1 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 94%
Καιρός / Ξεκινούν τα «σαραντάρια» - Σωτήριες βροχές σήμερα στον Έβρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Ξεκινούν τα «σαραντάρια» - Σωτήριες βροχές σήμερα στον Έβρο

ΚΑΥΣΩΝΑΣ
pixabay

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που όλοι ελπίζουν να σώσουν ό,τι απέμεινε από το μοναδικό δάσος της Δαδιάς που κατασπάραξαν οι φλόγες τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της πρωτεύουσας και την Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 25 και 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρμ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος) θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου έως τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Εύβοια η εικόνα θα είναι αντίστοιχη, με θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τόπου θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός με βοριάδες 5-6 μποφόρ και θερμοκρασίες ως 33 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και ως 37 στην Κρήτη. Ανάλογη θα είναι η εικόνα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη οι πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα βόρεια και τους 36 με 38 στα υπόλοιπα, ωστόσο στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ίδια θα είναι η εικόνα και την Τετάρτη, με βοριάδες 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίρθιος. Αναμένονται ξανά νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL