Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Αντιικά χάπια / Διαθέσιμα στα φαρμακεία των νοσοκομείων - Ποιοι τα παραλαμβάνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιικά χάπια / Διαθέσιμα στα φαρμακεία των νοσοκομείων - Ποιοι τα παραλαμβάνουν

νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων μπορεί να γίνεται η προμήθεια αντιικών χαπιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή που ακολουθεί μετά τη συνταγογράφηση από τον θεράποντα ιατρό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’ οίκον παράδοση από τον ΕΟΠΥΥ, «σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Σημειώνεται, ότι η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες:

Αττική:

Κρήτη:

Πελοπόννησος - Ιόνια Νησιά - Ήπειρος - Δυτική Ελλάδα

 

Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα

 Μακεδονία - Θράκη

Μακεδονία

 Πειραιάς - Αιγαίο: 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL