Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ανάπτυξη με απολύσεις και περικοπές στη Λάρκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ανάπτυξη με απολύσεις και περικοπές στη Λάρκο

ΛΑΡΚΟ ΠΟΡΕΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την μεγάλη απάτη της κυβέρνησης αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, στη μεγάλη συγκέντρωση των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποιήθηκε χθες (21/07) στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. 

Στην τοποθέτηση που πραγματοποίησε ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Φεβρουάριο του 2020 όταν συζητήθηκε στη Βουλή η κατάπτυστη τροπολογία που άνοιξε το δρόμο για την ουσιαστική διάλυση της εταιρείας, η οποία ψηφίστηκε μόνο από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης δήλωναν ότι η ΛΑΡΚΟ θα διασωθεί και θα οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν έχω δει ποτέ ανάπτυξη με περικοπές μισθών, δώρων, επιδομάτων και πλήρη απαξίωση του εργοστασίου. Όμως αυτή είναι τελικά η ανάπτυξη των “αρίστων”!»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στη νέα τροπολογία που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2022, η οποία άνοιξε το δρόμο για την απόλυση των εργαζομένων. Ειδικότερα, δήλωσε ότι:«Δεν είναι δυνατό κατά την περίοδο όπου οι τιμές του νικελίου σημειώνουν ιστορικά υψηλά, η Κυβέρνηση να φέρνει νέα τροπολογία προκειμένου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση, την οποία και καλούσε να αξιοποιήσει τη συγκυρία, όπως έπραξαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διάσωση των στρατηγικής σημασίας εταιρειών της χώρας, μεταξύ των οποίων και η ΛΑΡΚΟ,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL