Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Χωρίς δικαιοσύνη και ισονομία δεν υπάρχει και δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς δικαιοσύνη και ισονομία δεν υπάρχει και δημοκρατία

ΓΤΠ

Καθώς περνάει ο χρόνος και η κυβέρνηση πλησιάζει στην ολοκλήρωση της τετραετίας, όλο και πιο πολύ αποκαλύπτονται οι απειλές για τη δημοκρατία. Μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ελίτ, που συνασπίστηκαν για να κάνουν πρωθυπουργό τον πλέον αδίστακτο πολιτικό της Μεταπολίτευσης, με τους δανειστές να αποσπούν τις πλέον κρίσιμες υποδομές της χώρας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, το τραπεζικό σύστημα, ο σιδηρόδρομος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Παράλληλα, κυριαρχούν στο εμπόριο, στον τουρισμό, στην Υγεία, αδιαφορώντας για τον αφελληνισμό της παραγωγικότητας, την απόλυτη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τις εισαγωγές, μεταφέροντας και κρύβοντας τον πλούτο τους, περιορίζοντας τις δυνατότητες μιας υπερχρεωμένης, για πραγματική ανεξαρτησία, χώρας.

Για τον σκοπό αυτό επιχειρούν να υποτάξουν τη Δικαιοσύνη με υπουργό έναν γιατρό(!), εκτελεστή των άνωθεν εντολών. Παράλληλα, αφοπλίζουν όλες τις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, δημιουργώντας ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες και με πιασμένο «διαιτητή».

Τρανό παράδειγμα το σκάνδαλο Novartis. Σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, που στο μεγαλύτερο μέρος του έλαβε χώρα στην Ελλάδα, στο υπουργείο που διεύθυναν Λοβέρδος και Γεωργιάδης, που ούτε άκουγαν ούτε έβλεπαν. Κανένα πρόβλημα! Ούτε σκάνδαλο ούτε σκευωρία.

Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, «η κυβέρνηση έφθασε σημείο να ελεεινολογεί το δικαστικό βούλευμα και να επιτίθεται σε δικαστές σε μια προσπάθεια να τρομάξουν και άλλοι που θα χειριστούν ανάλογες υποθέσεις».

Εξουδετέρωσε τις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να ξεπουλήσει χωρίς εμπόδια το μονοπώλιο διανομής φυσικού αερίου στην Italgas, βασικός μέτοχος στην οποία είναι το Ιταλικό Δημόσιο!

Αρνήθηκαν προκλητικά κάθε παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών, με πληθωρισμό ρεκόρ Ευρώπης και τις ακριβότερες τιμές ενέργειας. Οι διαγωνισμοί του Δημοσίου σχεδόν καταργήθηκαν και όλα γίνονται με αναθέσεις.

Μάλιστα, σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, δήλωσε ότι «η χαμηλή ποιότητα της εθνικής νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την πλήρη συμμόρφωση με τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, της απαγόρευσης των διακρίσεων, της αναλογικότητας και της διαφάνειας, αναγκαίες για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής χρήσης του δημοσίου χρήματος».

Στου κουφού την πόρτα… Ουδόλως ανησύχησαν όταν έλαβαν νότα από τη Μέιριντ Μαγκίνες, επίτροπο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αφού διέλυσαν την αστυνομία, ενισχύοντας κυρίως τις δυνάμεις καταστολής, προσέθεσαν διάταξη στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που στέλνει στη φυλακή, χωρίς αναστολή ή μετατροπή ποινής, πολίτες που κατηγορούνται για διάπραξη πλημμελημάτων. Και ενώ από το ΕΣΥ λείπουν γιατροί, αυτοί προσέλαβαν 2.311 παπάδες ως δημοσίους υπαλλήλους! Σκοτάδι.

Προηγουμένως είχαν φροντίσει να επεκτείνουν τις παρακολουθήσεις πολιτών. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, μέσω φίλων και συνεργατών, πρόσφερε στις κυβερνητικές υπηρεσίες το ισραηλινό σύστημα Predator.

Και φτάνουμε στο πλέον επικίνδυνο σημείο. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής  Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορεί όχι μόνο να οπλοφορεί αλλά και να κάνει χρήση του οπλισμού εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων! Πού το πάνε;  Έχουν σκοπό να στήσουν προβοκάτσια πριν τις εκλογές για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες πριν φτάσουν στις κάλπες;

Οι φίλοι τους πέφτουν στα μαλακά, ακόμα και για βιασμούς, όπως με την κοπέλα στη Θεσσαλονίκη και κατηγορούμενους τους γόνους μεγαλοβιομήχανου, και φυσικά με τον Λιγνάδη, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο. Η κυρία πρόεδρος του δικαστηρίου πρότεινε να κηρυχθεί αθώος!  Έδωσαν μάλιστα άσυλο σε Τούρκο ποινικό καταζητούμενο από την Ιντερπόλ.

Τρομαγμένος από όσα συμβαίνουν, ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος με ανάρτησή του κάλεσε τους «ισχυρούς» της Ν.Δ. να μιλήσουν πριν είναι αργά, χαρακτηρίζοντας την έως τώρα σιωπή τους «συνυπευθυνότητα».  Άδικος κόπος. Η Ν.Δ. σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τις ιδρυτικές της αρχές. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της είναι πλέον αγέλη.  Όλοι προστατεύουν το μαγαζί που τους θρέφει. Κανόνας τους: «Η σιωπή είναι χρυσός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL