Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Εδώ Μεσαίωνας / Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μπότοξ αλλά όχι άμβλωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εδώ Μεσαίωνας / Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν μπότοξ αλλά όχι άμβλωση

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΤΕΞΑΣ

«Πράγματι οι γυναίκες είναι κυρίες του σώματός τους. Μπορούν να πραγματοποιήσουν «επανορθωτικές» επεμβάσεις, να κάνουν μπότοξ ή λίφτινγκ, ή να ακρωτηριάσουν το σώμα τους, ή και να αυτοκτονήσουν. Τι γίνεται, όμως, με το έμβρυο; Αυτό δεν είναι σώμα τους. Είναι στο σώμα τους». Η άποψη που μόλις διαβάσατε ανήκει  στον Λουκά Λυμπερόπουλο, επίτιμο αεροπαγίτη της Δ.Ν, είναι ένα τμήμα του άρθρου του που δημοσιεύθηκε στην  εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Λυμπερόπουλος υποστηρίζει και άλλα ανατριχιαστικά. Όπως ότι το δικαίωμα του εμβρύου είναι «φυσικό και ηθικό αφού τέθηκε με την σύλληψή του σε κίνηση διαδικασία να γίνει άνθρωπος. Έτσι θέλησε ο Θεός ή η Φύση (επιλέγετε) και όποιος διακόπτει αυτή τη διαδικασία, πράττει εναντίον του Θεού ή της Φύσης».

Και υπάρχει και συνέχεια: «η άμβλωση, παρεμβαίνει στη φυσική πορεία του εμβρύου και το θανατώνει. Και το κάνει αυτό ποια; Η μητέρα του, αυτή που για να ζήσει κάποιες στιγμές ηδονής (όπως το δικαιούται), δεν θέλησε να λάβει αντισυλληπτικά μέτρα όπως δεν το δικαιούται)».

Ο κ. Λυμπερόπουλος συνεχίζει και υποστηρίζει ότι «η αναζωπύρωση του θέματος, εξέθεσε όσες γυναίκες αντέδρασαν τόσο έντονα, διότι κατέδειξε την εγωιστική και εσφαλμένη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που η δική τους, βαρύτητα αμέλεια, δημιούργησε».

Βεβαίως, ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του ακόμα και αν έρχεται με φόρα από τον Μεσαίωνα. Το ερώτημα είναι, όμως, αν εν έτει 2022 μια εφημερίδα όπως «ΤΑ ΝΕΑ» καλώς κάνει και φιλοξενεί αυτές τις απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές θέσεις ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά προσβλητικές για τις γυναίκες.

Η επίκληση του επιχειρήματος ότι οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν τις εφημερίδες που τις φιλοξενούν είναι λίγο-πολύ υποκριτική. Και αυτό γιατί δεν φανταζόμαστε ότι η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» θα φιλοξενούσε στις σελίδες της άρθρα που θα υποστήριζαν για παράδειγμα ότι «η Γη είναι επίπεδη» ή ότι «μας ψεκάζουν» ή ότι «δεν υπάρχει κορωνοίός, πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία» ή ότι «με το εμβόλιο για τον κορωνοίό μας βάζουν τσιπάκι».

Και φέρνουμε αυτά τα παραδείγματα γιατί το άρθρο του Λουκά Λυμπερόπουλου κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Οπότε...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL