Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Θεσσαλονίκη / 4 μήνες φυλακή επειδή έκλεψε 7 μπουγάτσες από σούπερ μάρκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / 4 μήνες φυλακή επειδή έκλεψε 7 μπουγάτσες από σούπερ μάρκετ

Μπουγάτσα
INTIME

Για κλοπή επτά συσκευασιών μπουγάτσας από σούπερ -μάρκετ, συνολικής αξίας 15,26 ευρώ, καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και 10 ημερών το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έναν 60χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Η «τυφλή» Δικαιοσύνη, εκτός από τις περιπτώσεις όπως αυτή του Δ. Λιγνάδη που καμιά φορά κρυφοκοιτάζει, έκρινε ένοχο τον 60χρονο για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων, δεχόμενο ότι τέλεσε τις πράξεις με μειωμένο καταλογισμό.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε την περασμένη Παρασκευή σε σούπερ - μάρκετ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Υπάλληλος της επιχείρησης είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με κατάθεση του αστυνομικού ο 60χρονος «έσπρωχνε και δεν δέχθηκε να τον ελέγξουμε […] λέγοντας ακατάληπτα πράγματα». Μάλιστα κλήθηκαν για ενίσχυση άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Η υπεράσπιση του 60χρονου ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν με μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε πρόβλημα που του παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι, εξαιτίας του οποίου έχει ελαττωμένη αντίληψη. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν συγγενικό του πρόσωπο και ο εργοδότης του που εξετάστηκαν ως μάρτυρες.

Ανέφεραν δε, ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε τυροκομείο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και αμείβεται ικανοποιητικά.

Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι θα πλήρωνε, ενώ μιλούσε για τον «πόλεμο στην Ευρώπη...», μεταφέροντας στους δικαστές ότι «η ελληνική φέτα είναι η καλύτερη».

Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού.

Οι αδέκαστοι λειτουργοί της δικαιοσύνης απέρριψαν μάλιστα το αίτημα της υπεράσπισης περί απόπειρας κλοπής αντικειμένων μικρής αξίας και αφού ο 60χρονος άσκησε έφεση αφέθηκε ελεύθερος.

Ένα… ειδεχθές έγκλημα, άλλωστε, πώς θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο. Ευτυχώς, όπως και στην περίπτωση του βιασμού ανηλίκων η δικαιοσύνη αποτελεί ένα στιβαρό σημείο αναφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL