Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Βασίλης Μάγγος / Τα οργισμένα ερωτήματα του πατέρα του στον Τάκη Θεοδωρικάκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασίλης Μάγγος / Τα οργισμένα ερωτήματα του πατέρα του στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Γιάννης Βασίλης Μάγγος
facebook

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και η κοινωνία του Βόλου δεν τον ξεχνά και επιμένει να ζητά την τιμωρία των ενόχων και απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Στη Θολό, στην παραλία του Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ πολιτικό μνημόσυνο και συγκέντρωση ενώ θα ακολουθήσει  ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πανελλαδικής πορείας στο Βόλο τον Οκτώβρη με αφορμή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη».

Την ίδια ώρα ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος απευθύνει οργισμένα ερωτήματα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καλώντας τον επιτέλους να απαντήσει. Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού με αφορμή την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, χαρακτηρίζει γενικόλογη την απάντηση και επισημαίνει ότι  «αναφέρεται μόνο στα δικονομικά δικαιώματα των αστυνομικών, που ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν και καθόλου στα ίδια τα πραγματικά περιστατικά του ανηλεούς ξυλοδαρμού του Βασίλειου Μάγγου, που ως αποτέλεσμα είχαν τη βαριά σωματική του βλάβη».

Παράλληλα ο Γιάννης Μάγγος επισημαίνει τα εξής:

-Ο υπουργός δεν δίνει καμία απάντηση στο ερώτημα γιατί η ΕΔΕ δεν ολοκληρώθηκε με βάση την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που επεσήμανε τις ελλείψεις και τα σφάλματα της διενεργηθείσας προανάκρισης, παρά διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για να ασκήσει δίωξη, ενώ έπρεπε να αναπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για συμπλήρωση και διόρθωση των σφαλμάτων.

-Ποια διαδικασία πρόκειται να κινηθεί εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συνταχθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους των αστυνομικών αρχών προς την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη και να υποβληθεί πλέον συμπληρωμένο το συλλεγέν υλικό στον Εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL