Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Κάσος - Κάρπαθος / Τους άφησαν χωρίς πλοίο στην καρδιά του καλοκαιριού- Οργισμένοι κάτοικοι και φορείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάσος - Κάρπαθος / Τους άφησαν χωρίς πλοίο στην καρδιά του καλοκαιριού- Οργισμένοι κάτοικοι και φορείς

Κάσος
(EUROKINISSI)

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έμειναν τα νησιά της Κάσου και της Καρπάθου εν μέσω τουριστικής περιόδου, αφού ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου OLYMPUS, που ανέλαβε την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Το πλοίο ενώ ήταν έτοιμο να αναχωρήσει με τους επιβάτες και τα οχήματα μέσα, εν τέλει κρίθηκε μη αξιόπλοο καθώς προέκυψε ζήτημα από μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Κάσου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και στο πλαίσιο κινητοποιήσεων έβαλαν «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα.

Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο επιχειρηματίας  Νικήτας Καμπούρης, «αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα».

Όπως ήταν αναμενόμενο το περιστατικό αυτό έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νεκτάριο Σαντορινιό,  βουλευτή Δωδεκαννήσου, να σχολιάζει πως «Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους».

Πιο συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σαντορινιός σε δήλωσή του τονίζει ότι «το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα.

Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:

1.      Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;

2.      Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου; 

Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι αφού το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο-Κάρπαθο. Τέλος, σήμερα το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται….ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά!».

Στο μεταξύ με χαρακτηριστική καθυστέρηση το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου “Olympus”  σήμερα και αφού το νησί της Κάσου και της Καρπάθου έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και ακυρώθηκε το ταξίδι των πρώτων τουριστών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL