Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Φωτιά Ηλεία / Νέα ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά Ηλεία / Νέα ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Πυροσβεστικό ελικόπτερο
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες που παλεύουν από την Τρίτη με τις φλόγες στην Κορυφή Πύργου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προσπάθεια των επίγειων και των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας (7 αεροσκάφη και 6 ελικόπετρα) περιόρισε τη φωτιά σε μία χαράδρα χωρίς να απειλεί τον οικισμό.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες». Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=In4rOMZ-2nQ

Αν και το πρωί η εικόνα της φωτιάς που μετέδιδαν τοπικά μέσα, ήταν καλύτερη, ωστόσο αργά το απόγευμα άλλαξε πλήρως.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, ενώ συνολικά, τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 378.

Επιπλέον, η πυροσβεστική τονίζει ότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοούν την εκδήλωση και τη γρήγορη επέκταση της φωτιάς.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL