Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Νίκος Καπραβέλος / Η Πολιτεία πρέπει να δώσει σήμα «Τέρμα στη χαλάρωση»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / Η Πολιτεία πρέπει να δώσει σήμα «Τέρμα στη χαλάρωση»

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ

Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας εξέφρασε για άλλη μια φορά ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος. Όπως είπε, η μεγάλη διασπορά του ιού που παρατηρείται οφείλεται «ουσιαστικά στην απουσία κάθε μέτρου αντιμετώπισης της πανδημίας», όπως η χρήση μάσκας και η διενέργεια διαγνωστικών τεστ. Για το λόγο αυτό, τόνισε ότι «η Πολιτεία πρέπει να δώσει σήμα “Τέρμα στη χαλάρωση”».

«Είμαστε σε μια μεγάλη έξαρση του έκτου κύματος της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα» σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Ν. Καπραβέλο, η παραλλαγή Όμικρον 5, που επικρατεί, είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2. Προσβάλλει το κατώτερο αναπνευστικό και όσοι μολύνονται την περνούν πιο βαριά, ενώ δεν επισκέπτονται άμεσα το νοσοκομείο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσχεραίνει καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος και οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από είκοσι. Γεγονός, που όπως είπε σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας». 

Ο Ν. Καπραβέλος επισήμανε ότι αυτή η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες τώρα το καλοκαίρι γιατί αφορά κυρίως νέους στην ηλικία που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα. «Όμως μπορεί να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων στελεχών, που μπορεί να ξεπηδήσουν και να μας καταστρέψουν τον χειμώνα, έναν χειμώνα που με όλα τα δεδομένα θα είναι πολύ σκληρός» σημείωσε. «Είναι μεγάλη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς να παίρνουμε κανένα μέτρο. Είναι πολύ μεγάλο λάθος» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL