Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Σικάγο ΗΠΑ / Οπαδός του Τραμπ ο δράστης - Πέρασε ανενόχλητος τα «δρακόντεια» μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σικάγο ΗΠΑ / Οπαδός του Τραμπ ο δράστης - Πέρασε ανενόχλητος τα «δρακόντεια» μέτρα

ΗΠΑ ΣΙΚΑΓΟ ΧΑΙΛΑΝΤ ΠΑΡΚ ΚΡΙΜΟ ΣΥΛΛΗΨΗ
Twitter

Τα χαρακτηριστικά ενός ακόμη δράστη τυφλής ένοπλης επίθεσης είναι το κύριο θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και τα social media στις ΗΠΑ, μετά την νέα, χθεσινή πολύνεκρη ένοπλη επίθεση εναντίον απλών πολιτών. Αυτή τη φορά, ο χώρος της τραγωδίας είναι το Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο και ο στόχος η παρέλαση για την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου.

Ένας 22χρονος ονόματι Ρόμπερτ Κρίμο ο Τρίτος, αψήφησε την εμφανή αστυνομική παρουσία και αφού σκαρφάλωσε σε ταράτσα χρησιμοποιώντας μια σκάλα από το πίσω μέρος του κτιρίου, πήρε θέση και άρχισε να πυροβολεί το πλήθος. Βίντεο στα social media καταγράφουν την αρχή της επίθεσης, όπου ακούγονται 20-25 πυροβολισμοί, ο ένας πίσω από τον άλλο, στη συνέχεια ένα μικρό κενό καθώς ο κόσμος συνειδητοποιεί τι συμβαίνει και στη συνέχεια νέα σειρά πυροβολισμών. Κατά τα φαινόμενα, ο δράστης χρησιμοποίησε επιθετικό τυφέκιο στρατιωτικού τύπου και «άδειασε» στο πλήθος τουλάχιστον δύο γεμιστήρες. 

Στη συνέχεια διέφυγε και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, πριν συλληφθεί τελικά χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Τα θύματά ήταν από 8 ως 85 ετών, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του 76χρονου Νίκολας Τολέδο, που βρέθηκε άθελά του στην παρέλαση. Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω χρόνιων προβλημάτων, ο ηλικιωμένος αναγκάστηκε να ακολουθήσει τα συγγενικά του πρόσωπα που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα του, για να δουν τα παιδιά την γιορτή. Δέχθηκε τρεις από τις σφαίρες του δράστη...

Καθώς στα social media πολίτες και Αρχές αναζητούν στοιχεία για τα κίνητρα και τις διασυνδέσεις του δράστη, αναδύονται σαφείς συνδέσεις με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Δεν πέρασε επίσης απαρατήρητο ότι το Χάιλαντ Παρκ είναι ένα προάστιο του Σικάγο όπου το εβραϊκό στοιχείο φτάνει το ένα τρίτο του πληθυσμού των 30.000 κατοίκων.

Ο Κρίμο είχε μεταξύ άλλων αναρτήσει μουσικό βίντεο με στίχους και ζωγραφιές που όπως σημειώνει ένας χρήστης, αποτελούσαν σίγουρα «κόκκινη σημαία» για τις Αρχές...

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL