Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Σαν να χαλαρώσαμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαν να χαλαρώσαμε

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Να σηκώσει το χέρι όποιος δεν έχει κορωνοϊό. Κάθε μέρα μιλάμε για 6-7 χιλιάδες κρούσματα.  Έχουν μεν μειωθεί οι θάνατοι, πράγμα εξαιρετικό φυσικά, αλλά το να νοσείς από έναν ιό που παραμένει «άγνωστος» δεν είναι έξυπνη ιδέα. Είναι ανοσία της αγέλης, τώρα που χρειαζόμαστε τους τουρίστες. Να έρχονται οι άνθρωποι, να κάνουν διακοπές με 38 πυρετό, να εργάζονται και τα παιδιά σεζόν με άλλο τόσο.

Η μέχρι στιγμής ιστορία δείχνει ότι έχουμε έναν πανίσχυρο ιό, που διαρκώς μεταλλάσσεται. Κι αφού ξεκλήρισε την ανθρωπότητα, μετά έγινε πιο μεταδοτικός, αλλά πιο… λάιτ. Το περάσαμε με λίγη καταρροή, λίγο πυρετό, λίγους πόνους. Ωστόσο, τώρα παρατηρείται να είναι πιο ενισχυμένος. Μεταλλάχθηκε ξανά; Μάλλον, αλλά όλοι έχουν κολλήσει και οι περισσότεροι έχουν πυρετό για μέρες. Υψηλό πυρετό.

Με έναν ιό που δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα «χτυπήσει», η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει για το καλό της οικονομίας. Ποιας οικονομίας, θα πείτε. Ε, ξέρω κι εγώ; Οι ελπίδες είναι για τους ονειροπόλους και για τους λίγους.  Ένα έσοδο είναι η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για παράδειγμα, κι από κει και πέρα, αν έχεις τύχει διάβαινε.  Όπου τύχη, εννοούμε τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, φυσικά τεχνηέντως, δεν έχουμε ακριβή στοιχεία, παρά μόνο μαρτυρίες, για τα… μεθεόρτια της νόσησης. Ασθενείς χρειάζονται αιμοκαθάρσεις, ας πούμε. Ζωτικά όργανα έπαθαν βλάβες, είναι σοβαρές περιπτώσεις αυτές.

Κι έπειτα, είναι και το φιάσκο της τέταρτης δόσης. Θα σας το πω: εγώ που βαράω τα εμβόλια με πάθος, τώρα δεν έχω καταλάβει. Την κάνουμε; Δεν την κάνουμε; Μας πιάνει; Δεν μας πιάνει; Γιατί αν είναι να το παίξουμε κορώνα-γράμματα, δεν θα ήθελα, έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα. Μην πεθάνουμε κιόλας.

Και ενόσω η κυβερνησάρα μας ρεμβάζει, ο ιός εκκολάπτεται σε νέα κορμιά, εξελίσσεται, μεταλλάσσεται και θα φτάσει σε λίγο να μας αποκαλεί με το μικρό μας όνομα. Πρόκειται περί τέτοιας οικειότητας.

Έχουμε κουραστεί να προσέχουμε, το ξέρω. Νιώθουμε ότι χάσαμε δυόμισι χρόνια, το ξέρω. Είναι απαίσιο, φυσικά. Αλλά δεν πρόκειται να νοιαστεί η κυβερνησάρα μας για την υγεία μας.  Ίσως συγκινηθεί μόνο αν καταλάβει ότι οι νοσούντες δεν είναι όλοι συριζαίοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL