Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Δολοφονία Γρηγορόπουλου / Ελεύθερος ο δολοφόνος του - Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Γρηγορόπουλου / Ελεύθερος ο δολοφόνος του - Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)

Με τις ψήφους των ενόρκων και συγκεκριμένα με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, αναγνωρίστηκε τελικά το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Έτσι, τα ισόβια έσπασαν και ο Επαμεινώντας Κορκονέας αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Όπως αναφέρει το LamiaReport, με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει και τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. 

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές,  με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού  είχε αμφισβητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL