Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Η κυβέρνηση επενδύει στα… δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση επενδύει στα… δικαιώματα

athens pride
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Θα θυμάστε, φυσικά, τι έγινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις ΛΟΑΤΚΙ μεταρρυθμίσεις στη Βουλή. Στο σύμφωνο συμβίωσης καταψήφισαν κι η Εκκλησία βάρεσε πένθιμα τις καμπάνες, στη δε αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη ο νυν πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στον Υμηττό υπάρχουν εξωγήινοι που κάνουν τα παιδιά μας τρανς.  Ή ότι τα παιδιά μας παίρνουν ναρκωτικά, βλέπουν εξωγήινους και αποφασίζουν να γίνουν τρανς, κάπως έτσι, τέλος πάντων.

Όσο για τα γυναικεία δικαιώματα, κατάργησαν μονομιάς τις ειδικές μονάδες εκπαίδευσης για να αντιμετωπίζονται τα θύματα έμφυλης βίας που είχε δημιουργήσει η  Όλγα Γεροβασίλη, πέρασαν τον χειρότερο δυνατό νόμο για τη συνεπιμέλεια, νόμο που δεν προστατεύει καθόλου τη γυναίκα, και δεν προχώρησαν ούτε σε μισή μεταρρύθμιση προοδευτική. Αντίθετα, ο νυν υπουργός Θάνος Πλεύρης επρόκειτο να συμμετάσχει στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας για να μιλήσει για… τον λόγο που έχει ο πατέρας σε μια άμβλωση. Ο δε ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι γενικά κατά των αμβλώσεων και τα μετρό της πόλης γέμισαν αφίσες υπέρ του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού.

Κι όλα αυτά ενώ έχουν τον  Άδωνι Γεωργιάδη μαζί τους, που τόσα αρχαία ελληνικά έναν Πλάτωνα δεν βρήκε να τους παραθέσει;  Ότι η ζωή (δηλαδή η ψυχή) ξεκινά από τη στιγμή της γέννησης; Για άριστοι, πολύ αδιάβαστοι μας βγήκαν.

Κι ενώ για τα γυναικεία δικαιώματα επιμένουν πως η γυναικοκτονία δεν είναι καν λέξη, αποφάσισαν να παίξουν μπάλα με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Πρώτη φορά εμφανίστηκαν στο Pride αλλά πολύ διακριτικά, μην τους βγει και το όνομα, και τώρα ο Θ. Πλεύρης θέτει σε δημόσια διαβούλευση κάτι όντως προοδευτικό, αν και δεν είναι ελληνικής έμπνευσης…

Αφορά τα ίντερσεξ άτομα, αυτό που λέγανε παλιά «ερμαφρόδιτα», δηλαδή μωρά που γεννιούνται με δύο γεννητικά όργανα. Και υποβάλλονταν σε φρίκη, αφού γονείς και γιατροί επέλεγαν να εγχειρήσουν τα βρέφη για να αφαιρέσουν το ένα όργανο. Τι λέει το νομοσχέδιο;  Ότι θα απαγορεύεται, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή και το άτομο θα αποφασίζει στα 15 του έτη ποιο φύλο θέλει να έχει ή αν θέλει να έχει κάποιο φύλο.

Μπίνγκο. Στα 15 έτη. Αυτό που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτό με τους εξωγήινους του Υμηττού. Τα πράγματα είναι απλά. Χάνουν σε όλα τα υπόλοιπα πεδία, στο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στη στέγη, στην εργασία και επενδύουν σε κάτι ως επί το πλείστον και ακίνδυνο (δεν θα χάσουν ψηφοφόρους) και ήδη έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Βέβαια, το ίδιο (κακό) σχέδιο νόμου καρατομεί τις μονάδες Ψυχικής Υγείας και ένα σωρό άλλα τρομακτικά, όμως ας τα πάρουμε ένα ένα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL