Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Πάτρα / Ραγδαίες εξελίξεις - Διαρρέουν πειθαρχική έρευνα σε ιατροδικαστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Ραγδαίες εξελίξεις - Διαρρέουν πειθαρχική έρευνα σε ιατροδικαστές

Το σπίτι στην Πάτρα όπου έμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου
(INTIME NEWS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στην Πάτρα, αναμένεται να ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών.

Στο μεταξύ η αδερφή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε ένορκη κατάθεση στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ίδια είναι συνεργάσιμη και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για τη συμβίωση του ζευγαριού καθώς και για τον θάνατο των παιδιών.

Η ίδια φέρεται να αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, καθώς εικάζεται ότι ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος της Ίριδας.

Εξελίξεις πυροδότησε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια μέσω βίαιου μηχανισμού θανάτου.

Η 33χρονη μητέρα, που είναι ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, αμφισβητεί τα ευρήματα του πορίσματος.

Συγκεκριμένα η Ρ. Πισπιρίγκου μιλώντας στον Alpha μέσα από τη φυλακή, υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει αυτό που γίνεται, εκφράζοντας τη στήριξή της στην αδελφή της. «Λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Αν ήξερε ότι το έχω πειράξει, θα είχε βγει να το πει πρώτη» δήλωσε η 33χρονη.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Πίστευα ότι όλα αυτά που ακούω στα κανάλια είναι ψέματα και υπερβολές. Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου, είναι τεράστια αδικία αυτό που μου γίνεται. Τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούνται άδικα δικοί μου άνθρωποι που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα. Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου όσο κι εγώ. Μου φαίνεται απίστευτο και να σκεφτεί κανείς ότι ήξερε ότι έχω πειράξει το μωρό μου και να μην είχε βγει πρώτη να το πει. Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζήγρας, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η πελάτισσά του επιμένει ότι δεν έχει κάποια σχέση με τους θανάτους των παιδιών της. 

«Την επισκέφτηκα σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα», δήλωσε ο κ. Ζήγρας και πρόσθεσε αναφερόμενος στην 33χρονη:

«Έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της. Όταν λάβουμε το πόρισμα στα χέρια μας ολοκληρωμένο, θα το δώσουμε σε ειδικούς επιστήμονες να μας πουν την γνώμη τους. Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

Η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Μάνος Δασκαλάκη μετά το πόρισμα για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας αναφέρει ότι αρχίζει να συνειδητοποιεί «ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά».

Ο ίδιος διαχωρίζει πλήρως τη θέση του σημειώνοντας ότι δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα.

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL