Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΔΕΗ - Αμπελόκηποι / Τα golden boys απέρριψαν πρόταση του δήμου για απαλλοτρίωση χώρου πρασίνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ - Αμπελόκηποι / Τα golden boys απέρριψαν πρόταση του δήμου για απαλλοτρίωση χώρου πρασίνου

Ο Γιώργος Στάσης της ΔΕΗ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Τα golden boys της ΔΕΗ επιμένουν να μπλοκάρουν την απαλλοτρίωση έκτασης 2,7 στρεμμάτων προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες μιας από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων που επί πολλά χρόνια δίνει αγώνα για την απόδοση της έκτασης των 2,7 στρεμμάτων στους πολίτες, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν αποδέχθηκε  την ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής μας, για εξωδικαστικό διακανονισμό της τιμής μονάδος, ώστε να εξαγοράσει ο Δήμος Αθηναίων το οικόπεδό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου από το 2003.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Αθηναίων, θα προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία, για τον προσδιορισμό της τιμής μονάδος, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αξιοποίηση του χώρου που είναι και ο τελευταίος ελεύθερος χώρος στην περιοχή.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ  μέχρι να προσδιοριστεί η τιμή μονάδος, να παραχωρήσει την έκταση αυτή των 2,7 στρεμμάτων κατά χρήση στο Δήμο Αθηναίων, ώστε να αξιοποιηθεί άμεσα ως πράσινο.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL