Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Πάτρα / Αμφισβητεί το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα η Πισπιρίγκου – Καταθέτει σήμερα η αδελφή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Αμφισβητεί το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα η Πισπιρίγκου – Καταθέτει σήμερα η αδελφή της

Η οικογένεια στην Πάτρα
(INTIME NEWS)

Φως στο θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα θα κληθεί να δώσει σήμερα η αδελφή της κατηγορούμενης μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την κατάθεση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά που αποδίδει τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών – της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας – σε ασφυξία από εγκληματική ενέργεια

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που θεωρείται μάρτυρας-κλειδί στην πρωτοφανή υπόθεση καθώς ήταν αυτή που βρήκε στην κούνια της νεκρή την Ίριδα, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021, θα περάσει σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να καταθέσει σχετικά με τις νέες εξελίξεις. 

«Είναι ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέες διώξεις. «Το θέμα είναι ότι είχαμε πραγματογνωμοσύνες που ήταν λάθος, αιτίες θανάτου που ήταν λάθος. Τώρα έρχεται ένα πόρισμα που μιλά για άλλες αιτίες θανάτου, τα τρία παιδιά έχουν φύγει» σημείωσε.

«Από τις καταθέσεις θα φανεί ποιος ήταν την ώρα του εγκλήματος – γιατί πλέον μιλάμε για τρεις δολοφονίες – στον τόπο του εγκλήματος και θα προκύψει ποιος έκανε το έγκλημα, αν υπάρχει συνέργεια ή υπόθαλψη εγκληματία ή ηθικός αυτουργός» πρόσθεσε ο Γ. Καλλιακμάνης.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου φαίνεται ότι θα υπάρξει αμφισβήτηση του πορίσματος Καρακούκη-Καλογρηά, όπως ήδη από χθες άφησε να εννοηθεί ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος. Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο έτερος συνήγορός της, Κ. Ζάρδας, ο δικηγόρος στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου, ήταν στην ίδια κατεύθυνση, αν και είπε ότι το πόρισμα δεν τους έχει παραδοθεί και ότι γνωρίζουν τον περιεχόμενό του μόνο από τα ρεπορτάζ.

Ο Κ. Ζάρδας εκτίμησε μάλιστα ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων, κάνοντας λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος, εξήγησε.

Για το πόρισμα Καρακούκη-Καλογρηά μίλησε στο Mega ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων. «Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι τα ευρήματα που βρήκαν οι πρώτοι συνάδελφοι με τα ευρήματα που ουσιαστικά επανέλεγξαν και επιβεβαίωσαν οι δεύτεροι, είναι ακριβώς τα ίδια. Θα είχαμε μεγάλο αποδεικτικό πρόβλημα εάν στα ευρήματα είχαμε διαφορετικά στην πρώτη περίπτωση και διαφορετικά στον επανέλεγχο», ανέφερε αρχικά.

«Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι η συνάδελφος – για την δεύτερη περίπτωση – με περαιτέρω εμβάθυνση της υπόθεσης, και με τα νέα δεδομένα, φαίνεται ότι συντάσσεται πλήρως με το πόρισμα των Καρακούκη- Καλογρηά και αυτό είναι σημαντικό, ότι μπορεί σε μία συνήθη διαδικασία να μην είναι ευχάριστο και να μην προσδιορίσεις επακριβώς την αιτία θανάτου και να γράψεις απλά ένα εύρημα, γιατί αυτό έγινε στην δεύτερη περίπτωση. Όμως στη συνέχεια που βλέπεις τα νέα δεδομένα, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το εύρημα πρέπει να τα εξηγήσεις περαιτέρω και να μην παραμείνεις εκεί», συμπλήρωσε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL