Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Κρήτη / Απολογήθηκε στο κελί υπό το φόβο βεντέτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Απολογήθηκε στο κελί υπό το φόβο βεντέτας

ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΑΣ
Google Maps

Κρατούμενος θα παραμείνει ο καθ' ομολογία του δράστης του φόνου 22χρονου στην Κρήτη, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Η απολογία του 44χρονου ενώπιον της ανακρίτριας το μεσημέρι έγινε στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και όχι στο Δικαστικό Μέγαρο, για λόγους ασφαλείας. Η κράτησή του προγραμματίζεται να συνεχιστεί στις φυλακές της Αγιάς Χανίων.

Στην απολογία του, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης ανέφερε πως η κλιμάκωση της έντασης με το θύμα είχε ξεκινήσει από τα περασμένα Χριστούγεννα, μάλιστα όχι τόσο με τον δράστη όσο με τον αδερφό του.

Υποστήριξε παράλληλα πως την ημέρα του φόνου ήταν το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του. Αρχικά μια φραστική επίθεση του 22χρονου στον αδερφό του και στη συνέχεια προς τον ίδιο, με ύβρεις προς αυτόν, την μητέρα του αλλά και τον νεκρό πατέρα του, πήρε το όπλο από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και το άδειασε προς το θύμα και το σπίτι της αδερφής του στο οποίο βρισκόταν. 

Η υπεράσπισή του περιέγραψε έναν άνθρωπο «μετανιωμένο» που ωστόσο θεωρεί πως μέχρι την στιγμή που χρησιμοποίησε το όπλο, «είχε το δίκιο με το μέρος του», αλλά το έχασε προχωρώντας στην εγκληματική πράξη.

Η αντιδικία των οικογενειών δράστη και θύματος ήταν κάθε άλλο παρά άγνωστη στους κατοίκους της περιοχής και η υπεράσπιση του πρώτου ζητά «να ανοίξουν τα στόματα» στο Αργουλιό, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αποκτήσει σαφή εικόνα για το τι έχει προηγηθεί του εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL