Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Δίκη ντράμερ / Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του κοριτσιού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη ντράμερ / Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του κοριτσιού

Ντράμερ

Με συγκλονιστικά λόγια η μητέρα του παιδιού που δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από το πρώην ντράμερ, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την κακοποίηση της τότε 8χρονης κόρη της.

«Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της, έχασε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους», κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού, που πλέον είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με την κατάθεση η μητέρα άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον κατηγορούμενο 70χρονο μουσικό, όταν ένα άλλο κοριτσάκι γειτόνων είπε ότι ο κατηγορούμενος της ζήτησε να κατεβάσει τα εσώρουχά του.

«Το Πάσχα του 2013 είχαμε πάει στο εξοχικό μας στον Ωρωπό. Τότε η κόρη μου ήταν 8 ετών. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν εγώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου.

Μετά μου είπε ο σύζυγός μου ότι η γιαγιά της μικρούλας του εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος είπε στο κορίτσι να κατεβάσει τα εσώρουχα και εκείνο απάντησε ότι «αυτό το κάνουμε μόνο στον μπαμπά και στη μαμά» και έφυγε.

Αυτό το περιστατικό με θορύβησε. Το συζητήσαμε με τον σύζυγο. Ρωτήσαμε τους γονείς της μικρούλας. Τότε ανακάλεσα στο μυαλό μου ένα περιστατικό το 2011. Μου είχε πει η κόρη μου «ο κ. Γιώργος μου είπε ότι του άρεσε να τον γαργαλάμε χαμηλά στην κοιλίτσα». Δεν πονηρεύτηκα τότε. Ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά, τον θυμάμαι σε ένα στρώμα θαλάσσης με όλα τα παιδάκια πάνω σαν μελισσούλες και μάλιστα αναρωτιόμουν, πού τη βρίσκει τόση όρεξη.

Ρώτησα το παιδί μου εάν έχει συμβεί κάτι και μου απάντησε «έπιασε το πιπί μου και τον ποπό μου και έβαλε το χέρι μου να πιάσω το δικό του πουλί. Σοκαρίστηκα, το παιδί μου είπε ότι ντρεπόταν και γι’ αυτό δεν μου είχε πει τίποτα».

Είπα στη μητέρα του άλλου κοριτσιού να πάμε στην αστυνομία. Εκείνη μου είπε «θα τον πιάσω, θα τον σκίσω…» Της είπα να ηρεμήσει και να πάμε στην αστυνομία. Πήρα στην υπηρεσία ανηλίκων και μου είπαν ότι έχουν άνθρωπο ειδικό και να κλείσουμε ένα ραντεβού. Η άλλη μαμά άρχισε να φοβάται ότι «το παιδί μου θα εκτεθεί». Με πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και άρχισε να φωνάζει "τι πας να κάνεις; Θα κλείσουν σπίτια…"».

«Bιάστηκε η ψυχή της»

Η μητέρα του κοριτσιού συνέχισε την κατάθεσή της λέγοντας ότι τελικά πήγε στην αστυνομία και προχώρησε στην καταγγελία.

«Πήγα το παιδί και κατέθεσε με λεπτομέρειες. Εξετάστηκα κι εγώ μετά, ήταν μια πολύ οδυνηρή εμπειρία.

Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της, έχασε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, φοβόταν όταν την άγγιζαν στο σχολείο να της πουν "μπράβο" για κάτι. Δεν την άφηνα να πηγαίνει σε σπίτια φίλων της, εάν υπήρχε μπαμπάς στο σπίτι.

Δεν μπορούσε να μεγαλώσει φυσιολογικά, γιατί; Γιατί ο κατηγορούμενος ήθελε να ασκήσει τα διαστροφικά του ένστικτα στο δικό μου παιδί…».

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός καλλιτέχνης, σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση της 8χρονης σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με πέντε καταγγελίες γυναικών για βιασμό όταν ήταν ανήλικες..

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε αίτημα να οριστεί πραγματογνώμονας από το δικαστήριο και να τον εξετάσει εάν είναι παιδόφιλος.

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει και είπε ότι θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος κατά την πρόοδο της δίκης.

Η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης καθυστέρησε σχεδόν δύο ώρες εξαιτίας της ενδυματολογικής εμφάνισης του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με βερμούδα και μακό μπλουζάκι. Τελικά, οι οικείοι του, του έφεραν κοστούμι, αλλά οι αστυνομικοί δεν τον άφηναν να το φορέσει για λόγους ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL