Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΔΕΗ / Το μεσημέρι η απόφαση για προσωρινή διαταγή ενάντια στις αποκοπές ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ / Το μεσημέρι η απόφαση για προσωρινή διαταγή ενάντια στις αποκοπές ρεύματος

ΔΕΗ

Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται η απόφαση προσωρινής διαταγής σχετικά με το αίτημα απαγόρευσης στις διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, παρά την προσπάθεια της ΔΕΗ να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση με πρόσχημα ότι το θέμα θα εξεταστεί συνολικά από τον  Άρειο Πάγο με τη μορφή της πιλοτικής δίκης. Το αίτημα για προσωρινή διαταγή κατατέθηκε από περισσότερους από 1.700 πολίτες, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους σειρά καταναλωτικών οργανώσεων, ανάμεσά τους την ΕΚΠΟΙΖΩ και το ΙΝΚΑ.

Οι δικηγόροι της ΔΕΗ, κατά τη σημερινή εκδίκαση της σχετικής αγωγής, επικαλέστηκαν την πιλοτική δίκη του Αρείου Πάγου σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι της ρήτρας αναπροσαρμογής στις 6 Ιουλίου, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση πριν τοποθετηθεί το Ανώτατο Δικαστήριο. Από την πλευρά των καταναλωτικών ενώσεων υπήρξε ωστόσο το ισχυρό επιχείρημα ότι από τη ΔΕΗ δίνονται καθημερινά εκατοντάδες εντολές αποκοπής ρεύματος, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν συστηματικούς κακοπληρωτές, αλλά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε σχετικά με τις διαρκείς εντολές αποκοπής ρεύματος που δέχονται οι τεχνικοί της επιχείρησης, αλλά και για το γεγονός ότι συχνά, όταν πηγαίνουν να εκτελέσουν τις διαταγές που δέχονται, προπηλακίζονται από το πλήθος.

«Εντολές εκτελούν» ανέφερε ο Γ. Αδαμίδης σχετικά με τους συναδέλφους του τεχνικούς, δίνοντας στοιχεία σχετικά με την πολιτική μαζικών αποκοπών που ακολουθεί η ΔΕΗ: «Ανεξαρτήτως τιμολογίου, ανεξαρτήτως πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα. Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση».

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ επιτέθηκε τέλος στην επιχείρηση τόσο για την άρνησή της να παραδεχτεί τις μαζικές αποκοπές ρεύματος όσο και για τον ισχυρισμό της πως αν διαταχθεί η απαγόρευση των αποκοπών μέχρι να αποφανθεί ο  Άρειος Πάγος, θα υποστεί μη αναστρέψιμη ζημιά: «Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, για καταστροφή της εταιρείας που έχει πάνω από 5,5 εκατ. πελάτες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL