Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν μετά τη μαζική πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε τουλάχιστον 9 προσαγωγές.
Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει αστυνομικό να επιτίθεται απρόκλητα σε νεαρό, κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα. «Με πνίγει, με πνίγει», φώναζε ο διαδηλωτής καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Αναίτια προσαγωγή στη Σβωλου. Ένας της Ομάδας Σύλληψης αρχισε να τρέχει μόνος του, βρήκε έναν - ίσως και περαστικός - και μετα από μια βίαιη λαβή του πέρασε ται ραπ. Το παιδί φώναζε «με πνίγεις». Στο τέλος οι αστυνομικοί του έλεγαν «θα πας στον εισαγγελεα γιατί είχες μολότοφ». pic.twitter.com/XFmdK4BmvO
— Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης (@litsardakis) May 26, 2022
Ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης που τράβηξε το σχετικό βίντεο, αναφέρει ότι ο αστυνομικός του πέρασε τάιραπ.
βίντεο από https://t.co/lfInjny9zY από την άλλη μεριά που φαίνεται πως τρέχει μόνος του χωρίς πρόκληση ο άνδρας της Ομάδας Σύλληψης pic.twitter.com/20X3Hct9A1
— Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης (@litsardakis) May 26, 2022