Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Εξοργιστική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Τα ρίχνει στους φοιτητές για τον τραυματισμό του φοιτητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Εξοργιστική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Τα ρίχνει στους φοιτητές για τον τραυματισμό του φοιτητή

Τραυματισμένος φοιτητής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Με μία προκλητική ανακοίνωση τοποθετείται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το νέο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ που οδήγησε έναν αιμόφυρτο φοιτητή στο νοσοκομείο. Η αστυνομία χαρακτηρίζει τον φοιτητή «ιδιώτη» και ρίχνει την ευθύνη στους φοιτητές για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μεσημβρινές ώρες, «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Από κοντά και η Νέα Δημοκρατία που αναφέρει ότι «στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός». Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τη γνωστή καραμέλα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δήθεν ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. «Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. Σήμερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη του χώρου του ΑΠΘ που τελούσε επί 34 χρόνια υπό κατάληψη και σήμερα κατασκευάζεται βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές. Στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, γίνεται προανάκριση. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως, όχι στη ΝΔ, αλλά στην κοινωνία: Ο χώρος του ΑΠΘ που φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι; Στο όνομα ποιας ακαδημαϊκής ελευθερίας μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κατέχει ακαδημαϊκό χώρο, ανεξάρτητα από τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας; Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Με προσωρινή απώλεια ακοής ο φοιτητής

Σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Πλακογιάννη, δικηγόρου του ΔΣΘ και μέλους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο Κόκκινο, ο φοιτητής έχει υποστεί κάκωση στο πρόσωπο από κλωτσιά και έχασε προσωρινά την ακοή του λόγω κρότου λάμψης που έπεσε κοντά στο δεξί του αυτί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής που είναι παροδική ωστόσο, όπως ανέφερε, ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για όση ώρα συνέβαινε. Επιπλέον ο φοιτητής αντιμετωπίζει προβλήματα στη γνάθο του λόγω του χτυπήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι φανερό ότι ο φοιτητής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς αν η κρότου λάμψης έπεφτε πιο κοντά σε ένα μάτι ή ένα αυτί» σημείωσε τονίζοντας πως «είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στο νοσοκομείο με τραυματισμένους φοιτητές από το πανεπιστήμιο μετά από απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. Όσο η αστυνομία βρίσκεται μέσα στις σχολές η κατάσταση που θα επικρατεί δεν θα είναι μόνο χαώδης αλλά και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών/τριών».

Ο δικηγόρος απέδωσε το σύνολο της ευθύνης για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ακόμη πως «έχει αποδειχθεί πως το “σχέδιο Βιβλιοθήκη” δε μπορεί να προχωρήσει αναίμακτα» και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας. «Αν δεν αποσυρθεί η αστυνομία θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη βαρύτερους τραυματισμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL