Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
30.2°C33.5°C
5 BF 16%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.0°C34.3°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
36 °C
34.9°C36.5°C
3 BF 25%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
27 °C
25.8°C31.0°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
31.8°C33.9°C
3 BF 29%
Δίκη Φιλιππίδη / Οργισμένη η πρόεδρος με την υπεράσπιση - «Να φύγω, να έρθετε εσείς;»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Φιλιππίδη / Οργισμένη η πρόεδρος με την υπεράσπιση - «Να φύγω, να έρθετε εσείς;»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Σε κλίμα έντασης ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση με την πρόεδρο της έδρας. Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση αλλά και σε δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συνολικά γυναικών συναδέλφων του.

Αφορμή στάθηκε ένα δικονομικό θέμα το οποίο δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης και είναι η ένσταση που από την προηγούμενη συνεδρίαση υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για αποβολή της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα λόγω μη κατάθεσης του παραβόλου, το οποίο όπως ανέφεραν δεν περιλαμβανόταν στη δικογραφία.

Παρά τι προσπάθειες της προέδρου για την πρόοδο της δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης έκριναν μείζον το ζήτημα με την πολιτική αγωγή να μιλά για εσκεμμένη καθυστέρηση. «Να αναρωτηθούμε όλοι γιατί η υπεράσπιση επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία» επισήμανε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος, ενώ ο Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι θα ζητήσει την προσέλευση επιθεωρητού στο ακροατήριο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τελικά αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης της υπεράσπισης, πράγμα που προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων. Όταν η πρόεδρος υποστήριξε πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης, οι συνήγοροι ξεσηκώθηκαν, ερμηνεύοντας τα λόγια αυτά ως προειλημμένη ετυμηγορία. «Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο Μ. Δημητρακόπουλος. Η έτερη συνήγορος Κική Πακιρτζίδου σχολίασε: «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου: Είναι απαράδεκτο να του λέτε '΄'κάντε έφεση''!

Ζ. Σαλούστρος: Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

Μ. Δημητρακόπουλος: Έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας.

Πρόεδρο: Εάν χρειαστεί...

Μ. Δημητρακόπουλος: Τώρα το λέτε αυτό.

Κ. Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στο Κορυδαλλό δε θα λέγατε τόσο εύκολα εννοούσα κάτι άλλο…Μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με κ. Φιλιππίδη.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή και νέο γύρο τοποθετήσεων, ξεκίνησε η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας. Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης πάντως, και οι παρεμβάσεις της πολιτικής αγωγής, οδήγησαν σε νέα διακοπή πολύ σύντομα.

Κατά την εξέταση της μάρτυρα, ο Μιχ. Δημητρακόπουλος επέμεινε στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει μεταξύ του περιστατικού και της καταγγελίας, ρωτώντας του λόγους που θα οδηγούσαν σε μια μήνυση 11 χρόνια μετά. Η μάρτυρας επεσήμανε τη σημασία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία γνωστοποίησε το δικό της βίωμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στον σύζυγό μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πώς δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ.Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατώρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου ήταν

Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλικά συμπεριφορά και εκδικητική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL