Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Θεσσαλονίκη / Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία για άγριο bullying σε 11χρονο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία για άγριο bullying σε 11χρονο

μαθητές σχολείο
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία γονέα ότι καθημερινά, εδώ και 2,5 χρόνια, ο 11χρονος γιος του πέφτει θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από συνομήλικούς του στο σχολείο, στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή  για προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι η έρευνα κινείται προς δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ' επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος σχετικά με τη διεύθυνση του σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι ο καταγγέλλων δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τι συμβαίνει και αδιαφορούν.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει Δ’ δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι "δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω". Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 11χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο γιος του είχε δεχθεί μαχαιριά πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για το εν λόγω περιστατικό, εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ η έρευνα επικεντρώνεται σε όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά κατά την περίοδο των 2,5 τελευταίων ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL