Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Κορωνοϊός / Τέλος οι μάσκες στα σχολεία και πανεπιστήμια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τέλος οι μάσκες στα σχολεία και πανεπιστήμια

Μαθητές σε δημοτικό σχολείο
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την απόφαση να άρει την υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας, από την 1 Ιουνίου και στην εκπαίδευση, έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τους μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές να μη χρειάζεται πλέον να τη φορούν, ούτε σε εσωτερικούς, ούτε σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων όπως πανελλαδικές, απολυτήριες και εξαμήνου στα ΑΕΙ. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ ελέγχου κάθε εβδομάδα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».

Τα μέτρα που θα ισχύουν από 1 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εκτός από νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ, τραμ).

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL