Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Βιασμός 24χρονης / «Θύμα» και ο εισαγγελέας Φλωρίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / «Θύμα» και ο εισαγγελέας Φλωρίδης

Η Γεωργία Μπίκα
(INTIME NEWS/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Η υπόθεση της νεαρής Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της από γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας, χθες είχε ακόμη ένα «θύμα». Είναι ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα Αρχής Διαφάνειας Βασίλης Φλωρίδης, που παύτηκε από τα καθήκοντά του από τον προϊστάμενό του στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, κάτι που χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους ως «πρωτοφανές γεγονός» στα δικαστικά χρονικά.

Πώς εμπλέκεται όμως η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα με την αποπομπή Φλωρίδη; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας πριν από λίγες ημέρες πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν υπόμνημα ζητώντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας, και η οποία -ως γνωστόν- απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους και προτείνει η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Το υπόμνημα είχε αποδέκτη τον εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, τον οποίο πριν από έναν χρόνο ο προϊστάμενός του, εισαγγελέας Εφετών  Άγγελος Καμηλάρης είχε διορίσει ως υπεύθυνο εισαγγελέα της Αρχής Διαφάνειας για μία διετία.

Τον έκρινε «αναρμόδιο» και τον έπαυσε

Ο Β. Φλωρίδης, πηγαίνοντας προχθές στο γραφείο του, αναζήτησε το υπόμνημα, αλλά δεν το βρήκε και απευθύνθηκε στον προϊστάμενό του για να μάθει τι είχε συμβεί. Τότε έλαβε την απάντηση από τον  Ά. Καμηλάρη ότι αυτή η υπόθεση δεν υπάγεται στα δικά του καθήκοντα και πως το υπόμνημα στάλθηκε στον «αρμόδιο» εισαγγελέα Πρωτοδικών…

Όταν ο Β. Φλωρίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης του ανακοίνωσε ότι τον παύει από εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας. Με δεδομένο ότι στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα έχουν συμβεί πάρα πολλά περίεργα και έχουν σημειωθεί σημαντικές παραλείψεις από κρατικά όργανα από την πρώτη ώρα που η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε τον βιασμό της από γόνους της επιχειρηματικής οικογένειας Λεβέντη, ο αποκλεισμός του Β. Φλωρίδη και η παύση από τα καθήκοντά του πυροδοτούν έτι περαιτέρω τα σενάρια περί προσπάθεια συγκάλυψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL