Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
31.2°C35.8°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
33 °C
29.9°C36.0°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
33.2°C37.0°C
1 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
29.4°C33.2°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
32.3°C32.9°C
0 BF 35%
Κώστας Βαξεβάνης / Η ανακρίτρια αρνείται να παραλάβει υλικό που αποδεικνύει πολιτικούς εκβιασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Η ανακρίτρια αρνείται να παραλάβει υλικό που αποδεικνύει πολιτικούς εκβιασμούς

Βαξεβάνης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέα αίτηση για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Νίκο Μανιαδάκη, την Αντιεισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράϊκου και την πρώην Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τις διώξεις που αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος στην αίτησή του προς την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου κάνει λόγο για αντιδικονομική στάση της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, «που καταδεικνύει ότι ουδόλως ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της αλήθειας, σκοπεύει στο να κλείσει αιφνιδίως την ανάκριση παραβιάζοντας κατάφωρα όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορούμενου». Σύμφωνα με το documentonews.gr, η ανακρίτρια αρνείται να παραλάβει κρίσιμο αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει πολιτικούς εκβιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο Κ. Βαξεβάνης ζητεί να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Νίκο Μανιαδάκη, «προκειμένου να αποδείξω το παντελώς ψευδές και δόλιον του περιεχομένου της προαναφερόμενης ένορκης μαρτυρικής κατάθεσής του ενώπιόν σας».

Ο εκδότης του Documento προσθέτει μάλιστα ότι πρόκειται να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία «που σκοπίμως επέλεξα να χρησιμοποιήσω μετά την εν λόγω ένορκη μαρτυρική κατάθεση του ευμενώς αντιμετωπιζομένου από την ανάκριση Ν. Μανιαδάκη».

«Μέχρι σήμερα συνειδητώς και σκοπίμως αρνείσθε αφενός μεν να προβείτε στη διενέργεια των ως άνω αιτούμενων αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων χωρίς εύλογη αιτιολογία αλλά ευκόλως εννοούμενη εξήγηση και μάλιστα κατά παράβαση των άρθρων 102 και 274 του ΚΠοινΔ με το “εκ του πονηρού” αιτιολογικό ότι δήθεν επιφυλάσσεσθε μέχρι το πέρας της ανάκρισης, έτσι ώστε να κηρύξετε αιφνιδίως το πέρας της ανάκρισης και να μου αποστερήσετε το δικαίωμα Προσφυγής στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προς επίλυση της μεταξύ μας διαφωνίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην αίτηση του Κ. Βαξεβάνη και προσθέτει:

«Επειδή μέχρι την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πλήρωση θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου θα έχετε κηρύξει το πέρας της επίμαχης ανάκρισης χωρίς να πράξετε τα επιβαλλόμενα από τις προειρημένες διατάξεις, με δυσμενείς συνέπειες για την υπεράσπιση μου και μάλιστα επί τη βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδιασμού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ, που συνέταξε και εψήφισε το σχετικό Πόρισμα της Βουλής, το οποίο μονίμως επικαλείσθε, ακρίτως υπολαμβάνεται ως θέσφατο και ουδόλως υποβάλετε στον νομικώς δέοντα έλεγχο αλήθειας, για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου, αιτούμαι: «Να κληθούν και εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου προεχόντως ο Νικόλαος Μανιαδάκης αλλά και η Γεωργία Τσατάνη και η Ελένη Ράϊκου και να μου χορηγηθεί  επισήμως κεκυρωμένο φωτοαντίγραφο της παρούσας αίτησής μου», σημειώνει ο Κ. Βαξεβάνης.

Τα κύρια σημεία της νέας αίτησης Βαξεβάνη προς την κα Αλεβιζοπούλου σύμφωνα με το documentonews.gr:

«Α.1. Με τη με αρ. πρωτ. 403/9-3-2022 Κατεπείγουσα Αίτησή μου για Χορήγηση Αντιγράφων και Διενέργεια Αποδείξεων και Ανακριτικών Πράξεων, μεταξύ άλλων, ζητώ να κληθούν και να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου η (Βλέπε: σχετικόν 1).

2. Με τη με αρ. πρωτ. 460/29-4-2022 Αίτηση για Διενέργεια Αποδείξεων και Ανακριτικών Πράξεων κατ’ άρθρο 102, εζήτησα να κληθεί και εξετασθεί ως μάρτυρας ενώπιον σας ο Νικόλαος Μανιαδάκης και να εξετασθώ κατ’ αντιπαράσταση μαζί του. (Βλέπε: σχετικόν 2)

3. Την 5-5-2022 ολοκληρώθηκε η Απολογία μου ενώπιον σας και κατόπιν αυτής, την 11-5-2022 καλέσατε και εξετάσατε ενόρκως ως μάρτυρα τον Νικόλαο Μανιαδάκη, υπό συνθήκες όλως περιέργως προνομιακής αντιμετώπισης. Αυθημερόν, ολοκληρώθηκε η ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του, οπότε και συνετάγη η από 11-5-2022 Έκθεση Ένορκης Εξέτασής του (Βλέπε: σχετικόν 3), η οποία περιέχει σωρεία παντελώς ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι ουδόλως ετέθησαν υπό τον αναγκαίο και προσήκοντα ανακριτικό έλεγχο.

4. Την 17-5-2022 κατέθεσα ενώπιον της Γραμματέως σας δια του συνηγόρου υπεράσπισης και πληρεξουσίου δικηγόρου μου, κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη την από 17-5-2022 Αίτησή μου (Βλέπε: σχετικόν 4) για να με καλέσετε σε συμπληρωματική Απολογία ενώπιόν σας, ενόψει των όσων κατέθεσε ενόρκως ενώπιόν σας ο ως άνω μάρτυρας, Ν. Μανιαδάκης, που αρμοδίως κοινοποίησα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλειώτα, καθώς και στην αρμόδια Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες. Και αυτό, γιατί προτίθεμαι να αποδείξω το παντελώς ψευδές και δόλιον του περιεχομένου της ένορκης μαρτυρικής κατάθεσης του Ν. Μανιαδάκη, με την προσκόμιση και άλλων αντικειμενικώς αδιαμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων, που συνειδητώς επέλεξα να χρησιμοποιήσω εν αναμονή της εν λόγω ένορκης μαρτυρικής κατάθεσης του ευμενώς αντιμετωπιζομένου από την ανάκριση κ. Ν. Μανιαδάκη, τα οποία μάλιστα δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αμφισβήτησης, αφού είναι αδύνατον να αρνηθεί την φωνή του ακόμα και ο πλέον αποδεσμευμένος κάθε ορίου και φραγμού άνθρωπος.
Κατά τη συμπληρωματική απολογία μου, μεταξύ άλλων, θα σας εγχειρίσω: α) ηχητικό ντοκουμέντο (ενσωματωμένο σε ψηφιακό αρχείο ήχου τύπου usb stick), που περιέχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία μου με τον Νικόλαο Μανιαδάκη, καθώς και β) την από 13-5-2022 Έκθεση Εργαστηριακής Ανάλυσης του Πραγματογνώμονα – Εξεταστή Ψηφιακών Πειστηρίων & Βίντεο, κ. Γ. Α. Καραθανάση περί της «γνησιότητας» του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου με συνημμένη την Έκθεση Απομαγνητοφώνησης της εν λόγω συνομιλίας.

5. Με την παρούσα Αίτηση ζητώ και πάλιν στο παρόν στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας, όπως καλέσετε για να εξετάσετε τον Νικόλαο Μανιαδάκη κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου, προκειμένου να αποδείξω το παντελώς ψευδές και δόλιον του περιεχομένου της προαναφερόμενης ένορκης μαρτυρικής κατάθεσής του ενώπιόν σας, με την προσκόμιση και άλλων εξ αντικειμένου αναμφισβήτητων αποδεικτικών στοιχείων, που σκοπίμως επέλεξα να χρησιμοποιήσω μετά την εν λόγω ένορκη μαρτυρική κατάθεση του ευμενώς αντιμετωπιζομένου από την ανάκριση Ν. Μανιαδάκη.

6. Μέχρι σήμερα συνειδητώς και σκοπίμως αρνείσθε αφενός μεν να προβείτε στη διενέργεια των ως άνω αιτούμενων αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων χωρίς εύλογη αιτιολογία αλλά ευκόλως εννοούμενη εξήγηση και μάλιστα κατά παράβαση των άρθρων 102 και 274 του ΚΠοινΔ με το «εκ του πονηρού» αιτιολογικό ότι δήθεν επιφυλάσσεσθε μέχρι το πέρας της ανάκρισης, έτσι ώστε να κηρύξετε αιφνιδίως το πέρας της ανάκρισης και να μου αποστερήσετε το δικαίωμα Προσφυγής στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προς επίλυση της μεταξύ μας διαφωνίας.

ΙI. Επειδή η μη ικανοποίηση των ως άνω αιτημάτων μου και κυρίως του αναφερόμενου στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μου με τον Ν. Μανιαδάκη, που εκ νέου υποβάλλονται με την παρούσα, συνιστά βάναυση, σκόπιμη και δόλια παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου, προς εξυπηρέτηση επιδιώξεων και στόχων, που ουδεμία σχέση έχουν με την σύννομη, αμερόληπτη και αντικειμενική διενέργεια της επίμαχης ανάκρισης.

Επειδή η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος συμβάλλει τα μέγιστα στην απόκρουση των σχετικών εναντίον μου κατηγοριών, στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην απόδειξη της αθωότητάς μου,

Επειδή η πεισματική άρνησή σας και δη υπό μορφή υπεκφυγών του τύπου «επιφυλάσσομαι να κρίνω επί των σχετικών αιτημάτων μέχρι το πέρας της ανάκρισης» δυσχερώς δύναται να αποκρύψει τον πρόδηλο στόχο αυτής της αντιδικονομικής και παράνομης στάσης σας.

Επειδή ήδη έχουν απολογηθεί άπαντες οι κατηγορούμενοι και δεν προβαίνετε στη διενέργεια των αιτηθεισών αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων, χωρίς μάλιστα την έκδοση σχετικής απορριπτικής Διάταξης ύστερα από Εισαγγελική Πρόταση κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 102 και 274 ΚΠοινΔ.

Επειδή μέχρι την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πλήρωση θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου θα έχετε κηρύξει το πέρας της επίμαχης ανάκρισης χωρίς να πράξετε τα επιβαλλόμενα από τις προειρημένες διατάξεις, με δυσμενείς συνέπειες για την υπεράσπιση μου και μάλιστα επί τη βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδιασμού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ, που συνέταξε και εψήφισε το σχετικό Πόρισμα της Βουλής, το οποίο μονίμως επικαλείσθε, ακρίτως υπολαμβάνεται ως θέσφατο και ουδόλως υποβάλετε στον νομικώς δέοντα έλεγχο αλήθειας,

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου,

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

1. Να κληθούν και εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου προεχόντως ο Νικόλαος Μανιαδάκης αλλά και η Γεωργία Τσατάνη και η Ελένη Ράϊκου.

2. Να μου χορηγηθεί επισήμως κεκυρωμένο φωτοαντίγραφο της παρούσας αίτησής μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL