Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Θεσσαλονίκη / Συνελήφθη αντιδήμαρχος – Ως λογιστής κατηγορείται ότι εισέπραξε φακελάκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Συνελήφθη αντιδήμαρχος – Ως λογιστής κατηγορείται ότι εισέπραξε φακελάκι

Θεσσαλονίκη δημαρχείο
(INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στη σύλληψη αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος συνελήφθη καθώς ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας όμως απευθύνθηκε στην αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη των τριών προσώπων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει κατά πληροφορίες ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

 Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1.000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Σε βάρος των τριών η εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ο αντιδήμαρχος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL