Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Δίκη Τοπαλούδη / Την Παρασκευή η απόφαση για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Τοπαλούδη / Την Παρασκευή η απόφαση για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης 

Εφετείο - Ελένη Τοπαλούδη
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Την Παρασκευή 20 Μάϊου θα εκδοθεί τελικά η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στην υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, που σόκαρε ολόκληρη τη χώρα. Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι, 24 και 22 ετών σήμερα, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της φοιτήτριας.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο δικαστήριο σήμερα, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη οργίστηκαν ακούγοντας τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, να παραθέτει τα επιχειρήματά του υπέρ του εντολέα του. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών που συνόδευσαν το ζευγάρι εκτός της αίθουσας.

Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο κατηγορούμενους εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι επιπλέον από εκείνα που είπαν απολογούμενοι.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Ρόδο, σηκώθηκε πρώτος από το εδώλιο.

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ο έτερος κατηγορούμενος είπε στους δικαστές: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη. Αυτό το άτομο (σ.σ. για τον συγκατηγορούμενό του) με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους δύο κατηγορούμενους ζητώντας από το δικαστήριο να τους κηρύξει ένοχους χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι γονείς της φοιτήτριας ζητούν να μη «σπάσουν» τα ισόβια των δύο υπαίτιων για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης τους και η έκτιση των ισοβίων «να είναι ισόβια».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL