Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Κάτω Πατήσια / Bullying σε βάρος του 14χρονου που αυτοκτόνησε καταγγέλλουν συμμαθητές του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάτω Πατήσια / Bullying σε βάρος του 14χρονου που αυτοκτόνησε καταγγέλλουν συμμαθητές του

σχολείο αυλή κλειστό
EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την άκρη του νήματος ψάχνουν οι αρχές αναφορικά με τον θάνατο του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή απαγχονισμένος στο δωμάτιο του από τους γονείς του.

Καθώς η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μαρτυρίες που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για θύμα bullying.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν παιδιά από το Γυμνάσιο στο οποίο πήγαινε ο 14χρονος, ο ίδιος, τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές από μαθητές του σχολείου.

Συγκεκριμένα, δηλώσεις μαθητή που επικαλείταιτο newsit.gr, αναφέρουν ότι: «στο σχολείο του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω».

Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο ο 14χρονος να συμμετείχε στο «blackout challenge», το οποίο αποτελεί trend στην πλατφόρμα TikTok. Κατά την «πρόκληση αυτή» έφηβοι προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια ανεβάζουν το βίντεο στα social media.

Μάλιστα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL