Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Πάτρα / Οι 12 ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Οι 12 ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα

Η 9χρονη Τζωρτζίνα

Για θανατηφόρο δηλητηρίαση από κεταμίνη, κάνει λόγο το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έφερε στη δημοσιότητα το Mega κατά την τοξικολογική εξέταση, διαπιστώθηκε στο αίμα της 9χρονης η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Παράλληλα, στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Σύμφωνα το ίδιο δημοσίευμα, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Τέλος ο ιατροδικαστής δεν ζητεί την εκταφή της 9χρονης, ωστόσο αναφέρει ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τις αρμόδιες αρχές, θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL