Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
ΟΑΣΘ / Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΑΣΘ / Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

ΟΑΣΘ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, παρά το γεγονός ότι αυτή κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων, ανάμεσα στα οποία η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και η επαναφορά επιδομάτων

«Δεν πάει άλλο, φτάνει ο εμπαιγμός μας από τη διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία» δηλώνουν οι εκπρόσωποι τους συνδικάτου τους, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το ΕΚΘ και της πορείας διαμαρτυρίας που ακολούθησε προς το ΥΜΑΘ, όπου και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα. Παράλληλα, το συνδικάτο άσκησε έφεση για την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία μετά από προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ και οι συνδικαλιστές θύμιζαν ότι και η προηγούμενη απεργία που είχαν προκηρύξει και δεν έγινε διότι κρίθηκε και εκείνη παράνομη, στο Εφετείο κρίθηκε νόμιμη.

Καμία αναβάθμιση την τριετία

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης από τη διοίκηση και το υπουργείο Μεταφορών να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους σχετικά με το μέλλον του ΟΑΣΘ και να παρουσιάσουν ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. «Σχεδόν τρία χρόνια πέρασαν και οι 'επιτυχίες' του υπουργείου Μεταφορών διαδέχονται η μία την άλλη» σχολιάζουν με εμφανή διάθεση ειρωνείας και τονίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια «δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αναβάθμιση ως προς την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς επιτεύχθηκε η απαξίωση και ο παροπλισμός τού υπάρχοντος στόλου λεωφορείων του ΟΑΣΘ με αντίκρισμα αναπλήρωση μέρους αυτού με πανάκριβο leasing παλαιών και αποσυρθέντων λεωφορείων ευρωπαϊκών πόλεων».

Σε άλλο σημείο, καυτηριάζουν ότι διοίκηση και κυβέρνηση «σήμερα επικαλούνται επάρκεια λεωφορείων! Χωρίς, φυσικά, ποτέ να αιτιολογήσουν το περίφημο διαφημιστικό σλόγκαν 'ο ΟΑΣΘ τα έχει 500!' αλλά δεν έχουν οδηγούς!». Συγχρόνως το συνδικάτο ασκεί κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη θλιβερή κατάσταση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν μετέφεραν τον κόσμο στοιβαγμένο σε λεωφορεία χωρίς παράθυρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL