Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μία απλή υποψία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μία απλή υποψία

Μητσοτάκης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αν κάτι με κάνει να βεβαιώνομαι ότι πλησιάζουν εκλογές, είναι μια απλή υποψία. Βεβαίως, βεβαιότητες και υποψίες δεν πάνε μαζί, αλλά φευ! Μια απλή υποψία λοιπόν. Πριν τις εκλογές του 2019, ως κυβέρνηση κάναμε το πλέον δυνατό για να εξασφαλιστούν κάποια δεδομένα: πρόνοια, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά κ.ο.κ. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε σε ένα ελάχιστο, έστω, ότι κάποια κοινωνικά δεδομένα του πολιτικού μας προγράμματος θα παρέμεναν άθικτα. Είχαμε ήδη ψηφίσει, ας πούμε, ότι η Υγεία θα είναι δημόσια και δωρεάν για όλους.

Έπειτα, η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάτεψε τη γη με τη φωτιά και, καθώς γαία πυρί μειχθήτω, βιάζεται να ολοκληρώσει το δικό του πολιτικό πρόγραμμα. Το δικό του πολιτικό πρόγραμμα προβλέπει τη διάλυση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, των δημόσιων δομών, της εργασίας και της οικονομίας. Και φαίνεται να βιάζεται πάρα πολύ

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίμονα εκλογές, είναι παραπάνω από σαφές ότι υπάρχουν στον κοντινό μας ορίζοντα. Βλέπει μια κυβέρνηση ετοιμόρροπη αν μη τι άλλο.  Όταν ο πληθωρισμός ανεβαίνει στο 10,2% και η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι κάτι μυθικά άπιαστο, σαν τον χρυσό στις άκρες των ουράνιων τόξων που τον φυλάνε ξωτικά, όταν προωθούνται διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια και ταυτόχρονα ανοίγει η πόρτα για τους ιδιώτες στη δημόσια Υγεία, η κυβέρνηση βιάζεται να κάνει όσα περισσότερα -και χειρότερα- μπορεί.

Είναι πολύ λογικό. Αν θέλει κάτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι να παραδώσει κάτι ασυναγώνιστα δαιδαλώδες - για να θέσω κομψά το χάος. Γιατί να θέλει να παραδώσει γεμάτα ταμεία με 37δισ. ας πούμε; Γιατί να αφήσει παρακαταθήκη για να παραμείνει αρκετό καιρό οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην εξουσία; Είναι παλιές καραβάνες. Εμείς όχι. Δεν έχουν κανέναν λόγο να μην εξοντώσουν ό,τι προλαβαίνουν λίγο πριν τις εκλογές. Απεναντίας, αυτό θα τους βοηθήσει ως αντιπολίτευση την ώρα που εμείς θα παλεύουμε με θεούς και δαίμονες. Η καλύτερη στιγμή να εγκαταλείψεις την κυβέρνηση είναι η στιγμή που τα έχεις διαλύσει όλα. Αν κάτι ξέρουν να κάνουν εκπληκτικά, είναι αυτό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL