Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Μονεμβασιά / Την Τετάρτη η απολογία του 52χρονου οδηγού - Μαρτυρίες-σοκ για το φονικό τροχαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μονεμβασιά / Την Τετάρτη η απολογία του 52χρονου οδηγού - Μαρτυρίες-σοκ για το φονικό τροχαίο

Μονεμβασιά
(Screenshot)

Την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να απολογηθεί ο 52χρονος οδηγός, που το Σάββατο έσπειρε με το όχημά του το θάνατο στη Μονεμβασιά, παρασύροντας και σκοτώνοντας δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σπάρτης, που του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, σωματική βλάβη εξ αμελείας και απείθεια. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία να προετοιμάσει την απολογία του.

Εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο ο 52χρονος, που δεν έχει πει λέξη στους αστυνομικούς, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το φονικό τροχαίο: «Εάν με αφήσουν τα παιδιά, θα σας πω» απάντησε, αλλά δεν είπε κάτι άλλο καθώς τον επιβίβασαν στο περιπολικό και τον απομάκρυναν.

Μαρτυρίες-σοκ για το αδιανόητο περιστατικό

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι μαρτυρίες όσων ήταν μπροστά στο αδιανόητο τροχαίο. Για σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασιάς, Σταύρος Χριστάκος.

«Είμαστε στην πολύ δυσάρεστη κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου να γίνει ένα απίστευτο συμβάν στην περιοχή μας με θύματα δύο αγαπημένους και φιλήσυχους ανθρώπους και δράστη έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δείγματα ότι κάτι συμβαίνει", τόνισε ο Στ. Χριστάκος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας το αδιανόητο περιστατικό, «έβαλε τον έναν άνθρωπο κάτω από το σασί και τον έσυρε για 250 μέτρα και ο άνθρωπος φώναζε. Μετά από 3 λεπτά γύρισε, πήρε τον άλλον άνθρωπο και τον μετέτρεψε σε άφορμη μάζα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα και ο δράστης δεν είχαν προηγούμενα. Πρόσθεσε δε ότι όλο το γεγονός μαρτυρά πως ο 52χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, γιατί μπήκε σε έναν μονόδρομο αντίθετα με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω στο μηχανάκι που συμπτωματικά ήταν εκεί.

Τέλος σημείωσε πως το Σάββατο το βράδυ η Μονεμβασιά είναι γεμάτη με κόσμο και από τύχη δεν υπήρξαν κι άλλα θύματα.

«Βλέπω ένα αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά με κατεύθυνση προς Μονεμβάσια να έρχεται κατά πάνω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα» περιέγραψε ο Βασίλης Κουλαβάκος, γενικός γιατρός – αυτόπτης μάρτυρας, όπως αναφέρει το ertnews.gr. «Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να πιάσω το παιδί από το χέρι και να το τραβήξω πάνω μου. Θα τον είχε λιώσει κι αυτόν. Κι έφυγε, εξαφανίστηκε μετά αυτός» πρόσθεσε.

Συγκλονισμένος ο Παναγιώτης Σαρμπάνης, αδερφός θύματος, περιέγραψε τις στιγμές όταν αντίκρισε στο δρόμο πεσμένο τον αδερφό του. «Ήταν πεσμένος στη μέση του δρόμου. Λέω στους αστυνομικούς “τι είναι σκυλί και τον αφήνετε μες τη μέση; Δεν τον τραβούσατε λίγο στην άκρη; Και σε λίγα λεπτά περνάει ο άλλος που τον χτύπησε και τον αποτελείωσε».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπους που γνώριζαν τον 52χρονο, ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος και κλειστός, ζούσε με την μητέρα του και είχε τουριστική μονάδα στην περιοχή. Δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές και επίσης δεν γνώριζε και τα δύο θύματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL