Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η ανατροπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ανατροπή

Αθήνα Ερμού κορωνοϊός μάσκα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βδομάδα δεν είχε προλάβει να περάσει από την πολυαναμενόμενη ημερομηνία της απελευθέρωσης από τους περιορισμούς και ξύπνησε αχάραγα από τη δυσφορία.

Με πόνους στο στήθος και την πλάτη που ευτυχώς ήταν στη δεξιά πλευρά και όχι στην αριστερή. Με πόνους στο κεφάλι και ζαλάδες· ένα χάλι μαύρο.

Έπειτα κι εκείνη η κούραση που ένιωθε αδικαιολόγητα στα πόδια και τη μέση που ήρθε να προστεθεί στον πιασμένο αυχένα που τον έκανε να στρίβει μονοκόμματος τις τελευταίες ημέρες.

Το πιάσιμο με τον πόνο στην πλάτη το είχε αποκωδικοποιήσει. Έφταιγε που είχε κάτσει στο ρεύμα το προηγούμενο μεσημέρι και κάθε συσχέτιση με ρεύμα πληρώνεται ακριβά αυτή την εποχή.

Έπειτα και ο πόνος στο στήθος που είχε προστεθεί, και αυτός αποτέλεσμα της ψύξης ήταν, αφού για κάθε τι που έπρεπε να κάνει, κατέβαλε υπερπροσπάθεια κινητοποιώντας όλους τους ξεχασμένους μύες που είχε αφήσει σε αδράνεια.

Για το μπούκωμα και τη βραχνάδα είχε αποφανθεί πως η αιτία ήταν η άνοιξη που σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη έκανε και τους πιο δυνατούς να δυσκολεύονται. Πόσο μάλλον εκείνον που από παιδί έπρεπε να παλεύει με το άσθμα, όσο κι αν υποκρινόταν πως δεν τον αφορούσε.

Άλλο η πίστη και άλλο η αλήθεια.

Για κάθε σύμπτωμα πάντως, έβρισκε μια δικαιολογία που να την εξηγεί. Είναι κι εκείνη η δυσεξήγητη στάση των ανθρώπων που φοβούνται τον γιατρό περισσότερο από την ασθένεια, οπότε άρχισε τα γιατροσόφια και τις αλχημείες μέχρι που χάλασε και το στομάχι του από τα ματζούνια.

Αυτό το πρωινό όμως, τα πράγματα είχαν σοβαρέψει.

Είχε όλα τα συμπτώματα μαζί, με την ίδια ένταση και επιπλέον έναν πόνο που ξεκινούσε από τον λαιμό του και τελείωνε στο αυτί.

Είχε πλέον πεισθεί πως χρειαζόταν τη βοήθεια της επιστήμης για να λύσει το μυστήριο και ξεκίνησε για το φαρμακείο. Συμπλήρωσε τα στοιχεία του στο χαρτί, πλήρωσε στο ταμείο και παραχώρησε το επίχρισμα στην φαρμακοποιό, που εντελώς μηχανικά εκτέλεσε το καθήκον της, που περιελάμβανε την προφορική απάντηση στο τεστ, μιας και μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας έπρεπε να έχει μιαν απάντηση, που πάντως ήρθε αρνητική.

Θορυβήθηκε και με αγωνία άρχισε να περιγράφει τα συμπτώματα στην υπάλληλο του φαρμακείου αναζητώντας μια διάγνωση από κάποιον ειδικό.

Δεν έλαβε διάγνωση παρά μια προτροπή: να επισκεφθεί έναν γιατρό... αφού δεν ήταν κορωνοϊός, πιθανόν να είναι κάτι σοβαρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL